Nuostabus citrininis pyragas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Citrininis pyragas su aguonomis
Citrininis pyragas su aguonomis
Citrininis pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Tai tikrai nuostabus pyragas. Ta citrinų rūgštelė ir aromatas - nuostabu. Kepu jau keli metai, visiems paragavusiems labai patinka. Stiklinė jame naudojama 250 mililitrų. O Tai tikrai nuostabus pyragas. Ta citrinų rūgštelė ir aromatas - nuostabu. Kepu jau keli metai, visiems paragavusiems labai patinka. Stiklinė jame naudojama 250 mililitrų. O atsirado šis receptas taip: prieš kelis metus dailininkė Marija Rubavičiūtė statė pas mus spektaklį, vieną dieną atvežė mums mamos kepto pyrago, buvome sužavėtos. Paprašėme recepto ir štai dabar kepame ir vaišiname kitus. Na aš truputėlį pakoregavau aliejaus kiekį, nes man atrodė daugoka. (...daugiau) Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 stiklinės miltų
2.5 stiklinės cukraus
1.5 stiklinės pieno
1 stiklinė aliejaus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aguonų
1.5 šaukštelio druskos
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1.5 šaukštelio vanilinio cukraus
1.5 šaukštelio citrinų ekstrakto (nutarkuotos geltonos žievelės, sumaišytos su trupučiu sulčių)
Užpilui:
3/4 stiklinės cukraus
1/4 stiklinės citrinų sulčių (arba apelsinų)
0.5 šaukštelio citrinų ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliam dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų, vanilinį cukrų, aguonas ir kepimo miltelius.
2.
Kitam dubenyje suplakame kiaušinius, aliejų, pieną ir citrinų ekstraktą. Sumaišome viską su biriais produktais ir plakame elektriniu plakikliu apie 1 minutę.
3.
22x33 centimetrų formą ištepame sviestu ir pabarstome džiūvėsėliais. Supilame tešlą ir kepame175 C laipsnių orkaitėje apie 50 - 55 minutes.
4.
Užpilui cukrų sumaišyti su citrinų sultimis ir ekstraktu.
5.
Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame kepimo formoje, tada išimame, apliejame citrinų - cukraus plakiniu. Kartais prieš pilant subadau pyragą pagaliuku, kad skonis geriau įsigertų. Užpilą pilame po truputį, kad gražiai pasiskirstytų.
6.
Pyragą raugaujame visiškai atsvėsusį, o geriausiai - kitą dieną po iškepimo.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Aldona
2021-04-24 13:48
pyragui tikrai reikalinga kita kepimo temperatura nes neiskepa vidurys,teko kept ilgesni laika ir padidint temperatura ATSAKYTI
Greta
2021-04-26 10:33
Orkaitės labai skirtingos būna ir kaitina skirtingai. Man iškepė :) ATSAKYTI
2021-03-22 20:57
Labai skanus! Tik siūlau kepti tikrai didesnioje kepimo formoje ATSAKYTI
2019-12-28 14:49
pirmą kartą kepiau.super pyragas ATSAKYTI
Rienka
2019-03-14 17:29
Pyragas liuks!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital