Nuostabūs bananiniai varškėčiai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 38)
Bananiniai varškėčiai
Autorius apie receptą: Varškėčių receptų gyva galybė, ir internete, ir net senose kulinarinėse knygose aprašomi ir paprasti, ir įmantrūs varškėčiai. Turbūt kiekviena šeimininkė pasirenka Varškėčių receptų gyva galybė, ir internete, ir net senose kulinarinėse knygose aprašomi ir paprasti, ir įmantrūs varškėčiai. Turbūt kiekviena šeimininkė pasirenka gamybos būdą atsižvelgdama į šeimynos skonius. Gaminant su manais labai svarbu, kad tešla pastovėtų, manai išbrinktų. O kai norisi greitai, skaniai ir kvapniai papusryčiauti ar pavakarieniauti, kepu štai tokius varškėčius. (...daugiau) Renata, Kūmutes Virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
360 gramų varškės (riebios)
1 stiklinė speltų miltų (arba kvietinių)
2 vienetai kiaušinių (didesnių)
1 vienetas bananų (didelio)
2 šaukštai grietinės (ar natūralaus jogurto)
2 šaukšteliai cukraus
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (nebūtina)
1 žiupsnelis sodos (nebūtina)
Kepimui:
šiek tiek saulėgrąžų aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Varškę ir bananą giliame inde pertrinu šakute, įmušu kiaušinius ir sudedu cukrų. Mikseriu ar ta pačia šakute sumaišau produktus. Nedideliame inde sumaišau grietinę ir sodą, visa tai supilu į varškę. Vėl gerai sumaišau ir pradedu dėti miltus. Šaukštą po šaukšto, vis tikrinant ar tešla jau pakankamai standi. Ji turi būti ne visai kieta, limpanti prie rankų. Tiesiog tiesa yra tokia – kuo mažiau miltų, tuo minkštesni varškėčiai.
2.
Stalą (ar silikoninį kilimėlį, kuris yra baisiai patogus tokioms tešloms) pabarstau trupučiu miltų, drėgnomis rankomis suformuoju storą dešrą ir supjaustau 1-1,5cm riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę pilu truputį saulėgrąžų aliejaus ir jame iš abiejų pusių iki gražaus rudumo apkepu varškėčius.
3.
Tiekiu su grietine, uogiene ar grietinės-sviesto padažu. Patarimas – į tešlą galima dėti verdančiu vandeniu nuplikytų razinų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laima
2022-05-10 10:22
Nzn, bet jie apdega, bet kepu ant vidutines kaitros ☹️ ATSAKYTI
Greta
2022-05-10 10:27
Tuomet kepkit ant mažesnės :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital