Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės

AUTORIUS:
Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 60
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės
Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės
Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės
Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės
Purios glazūruotos spurgos iš vaikystės
Autorius apie receptą: Turėjau tokią kaimynę močiutę, kuri kepdavo šias spurgas. Kai jas kepdavo, net laukas kvepėdavo, eidavau pas ją jų prašyti. Mano mama visada, jei koks balius, pas ją Turėjau tokią kaimynę močiutę, kuri kepdavo šias spurgas. Kai jas kepdavo, net laukas kvepėdavo, eidavau pas ją jų prašyti. Mano mama visada, jei koks balius, pas ją užsisakydavo, nes svečiai jų kiekvieną kartą reikalaudavo. Sakydavo: "Nieko nereikia, tik tų spurgų". Kai močiutė paseno ir jai jau buvo sunku jas gaminti, mano mama ėjo pas ją ir mokėsi virti spurgas. Močiutės jau senokai nėra, bet receptas gyvuoja. Pamenu, vienąkart įsikėliau spurgas į facebook'ą ir vaikystės draugė, kuri eidavo su manim prašyti spurgų, sako: "O dieve, maniau, kad tas receptas išėjo kartu su ja..." (...daugiau) Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 60
Tešlai:
2 kilogramai miltų
8 vienetai kiaušinių
500 mililitrų pieno
400 gramų cukraus
300 gramų sviesto
100 gramų šlapių mielių
Glazūrai:
2 stiklinės cukraus pudros (stiklinė 200 ml)
1 šaukštas citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pieną pašildykite, bet neužvirkite. Mieles ištrinkite su trupučiu cukraus ir supilkite į pieną, kad ištirptų. Įpilkite šiek tiek miltų ir pamaišykite, kad tešla būtų skysta, gali būt ir su gumuliukais. Ant viršaus užpilkite storą sluoksnį miltų ir nemaišykite, palikite, kad iškiltų. Kai tešla pakyla ir nusėda, galima ją užminkyti.
2.
Trynius atskirkite nuo baltymų, 2 baltymus pasilikite spurgų aptepimui. Trynius sumaišykite su cukrumi, kol cukrus ištirps ir gausis puri masė, tada supilkite į tešlą ir išmaišykite. Įpilkite dar miltų ir minkykite toliau. Įpilkite išplaktus kiaušinio baltymus, minkant supilkite ištirpintą sviestą. Darkart labai gerai išminkykite tešlą, kad ji būtų maloniai minkšta (tikslų miltų kiekį koreguokite būtent pagal tešlos konsistenciją) ir palikite, kad pakiltų.
3.
Kai tešla pakils, galite formuoti spurgas. Jas išdėliokite ant kepimo popieriaus paliekant tarpus, kad turėtų vietos dar pakilti. Palikite maždaug 2 valandoms, kuo labiau spurgos iškyla, tuo jos skanesnės.
4.
Spurgas virkite aliejuje ant mažos ugnies, jos gan greitai išverda. Glajui išplakite baltymus su cukraus pudra ir citrinos rūgštimi, ir aptepkite spurgas.
AUTORIUS: Jurgita Šinkūnaitė-Matukaitienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital