Nuostabios mielinės bandelės su aguonomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nuostabios mielinės bandelės su aguonomis
Nuostabios mielinės bandelės su aguonomis
Nuostabios mielinės bandelės su aguonomis
Autorius apie receptą: Vienos skaniausių bandelių su aguonomis!!! Bandelėms rinkausi jau paruoštą aguonų mišinį, kurį galite rasti daugumoje parduotuvių. Aš sunaudojau visą didelę skardinę, Vienos skaniausių bandelių su aguonomis!!! Bandelėms rinkausi jau paruoštą aguonų mišinį, kurį galite rasti daugumoje parduotuvių. Aš sunaudojau visą didelę skardinę, bet galite naudoti ir mažesnę, tikrai užteks. Jei nenorite naudoti jau paruošto aguonų mišinio, tuomet aguonas reikėtų sutrinti su cukrumi. Bandeles taip pat galima pagardinti ir razinomis ar kitomis džiovintomis uogomis ir vaisiais.
Šios aguoninės bandelės super skanios sekančią dieną!
(...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
Tešlai:
650 gramų miltų
140 gramų cukraus
125 mililitrai pieno (šilto)
2 vienetai kiaušinių
110 gramų margarino (arba sviesto)
100 gramų grietinės
7 gramai sausų mielių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
850 gramų paruoštos saldžios aguonos
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštelis saulėgrąžų aliejaus
Pabarstymui:
3 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į pieną supilame mieles, išmaišome, kol mielės ištirpsta ir paliekame šiltoje vietoje 15 minučių.
2.
Dubenyje gerai išplakame kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, po to įmaišome grietinę. Margariną ištirpdome mikrobangėje, paliekame pravėsti.
3.
Viename dideliame inde sumaišome 500 g miltų su druska, viduryje padarome duobutę, supilame mieles, šiek tiek pamaišome šaukštu. Supilame kiaušinių masę, išmaišome naudodami plakiklį. Galiausiai supilame margariną, maišome plakikliu. Kai masė sunkiai maišosi, pradedame minkyti, ir įminkome likusius 150 g miltų. Man užteko lygiai 650 g, bet jei tešla labai limpa prie rankų – įminkykite šiek tiek daugiau. Tešlą reikia minkyti apie 7 - 10 minučių, kol tešla tampa elastinga, beveik nelimpa prie rankų. Po to, iš tešlos suformuojame rutulį, dedame į miltais pabarstytą dubenį, pabarstome rutulį miltais, uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame šiltoje vietoje kilti ~1,5 valandos.
4.
Pakilusią tešlą perminkome. Padaliname tešlą į 12 ar 14 nedidelių gabalėlių, kiekvieną gabalėlį iškočiojame į pailgą apvalų lapelį, maždaug 0.3 cm storio. Ant tešlos lapelio uždedame ~3 arb. š. aguonų masės, ištepame tolygiai, tik paliekame ~1 cm nuo krašto, kuriuo baigsite vynioti bandelę. Suvyniojame pailgą bandelę, gerai užspaudžiame galus, dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip suformuojame visas bandeles. Tarp bandelių paliekame ~3 cm atstumą, kad kildamos nesusiliestų. Bandeles uždengiame virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame kilti 1 valandą.
5.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Bandeles aptepame kiaušinio ir aliejaus mišiniu, apibarstome cukrumi ir kepame 40 - 50 minutes. Bandelės iškepę, kuomet viršus gražiai parudęs.
Liucija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis