Nuostabi pomidorų ir patisonų piure žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Nuostabi pomidorų ir patisonų piure žiemai
Autorius apie receptą: Iš tiesų orginalus pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą būtų "Patisonų ikra". Bet lietuvių kalboje ikrai asocijuojasi tik su žuvų kiaušinėliais- ikrais. O čia, pro Iš tiesų orginalus pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą būtų "Patisonų ikra". Bet lietuvių kalboje ikrai asocijuojasi tik su žuvų kiaušinėliais- ikrais. O čia, pro daržoves, tikrai jokia žuvis nėra net praplaukusi. Tad, piure būtų tikrai teisingesnis pavadinimas, nes visos dražovės trintos ir pilnai atitinka piure sąvoką. Tiems, kas dar prisimena sovietinius laikus ir daržovių asortimentą parduotuvėse, priminsiu, kad ši piure tikrai labai panaši į tų laikų "Kabačkovaja ikra". Tiesiog, gal net tokia pat. Šios piure yra vienas trūkumas- labai mažas laiko tarpas tarp pilno ir tuščio stiklainio. (...daugiau) Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 kilogramai patisonų
2 kilogramai pomidorų (gerai prinokusių)
1 kilogramas morkų
1 kilogramas svogūnų
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
2 šaukštai acto 9%
šiek tiek penkių pipirų mišinio
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pirmiausia pasiruoškite stiklainius. Kol jie kaitinami mikrobangų krosnelėje ar orkaitėje, nuvalykite degtine dangtelius. Nuskuskite ir sutarkuokite morkas, supjaustykite patisoną. Jei jo odelė jau kieta - nulupkite. Pomidorus taip pat nulupkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu (jei jo neturite- sumalkite). Susmulkinkite svogūną. Labai gražiai daržovių pjaustyti nereikėtų, bet dydžiai gabalėlių turėtų būti panašūs. Nes tik taip jie vienodai išsitroškins.
2.
Storadugniame puode pakepinkite susmulkintą svogūną, kai jis taps permatomas sudėkite morkas ir patisono gabaliukus. Įberkite druskos, cukraus ir troškinkite, vis pamaišant, kol daržovės beveik suminkštės. Tada supilkite sutrintus pomidorus ir suberkite pipirus. Viską dar troškinkite apie 10- 15 min. Galiausiai viską sutrinkite elektriniu trintuvu, įpilkite actą, užvirinkite ir supilstykite į stiklainius. Visas piurė troškinimo laikas būtų apie 30 min.
3.
Jei mėgstate česnakus, galite dėti juos kartu kepinant su svogūnais. Galite įberti susmulkintų petražolių lapelių, juos suberkite kartu su pipirais. Galite įdėti čili pipiriuko jei mėgstate aštriai.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Monika
2020-09-12 11:51
Кabačkovaja- tai aguročių, o ne patisonų ikrai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital