Nuostabi kiniška vištiena "Guo Bao"

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Nuostabi kiniška vištiena "Guo Bao"
Autorius apie receptą: Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Vištiena išėjo tiesiog super! Labai švelnaus skonio. Actą galima keisti citrinos sultimis, bet šiek tiek skirsis skonis, kaip ir keičiant kukurūzų krakmolą bulvių krakmolu. Padažą, prieš pilant ant vištienos, reikėtų paragauti - galima padidindi vieno ar kito ingridiento kiekį pagal savo skonį (skonio sūrumas/saldumas priklausys ir nuo to, kokį sojos padažą naudojate). (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų vištienos filė
Apvoliojimui:
50 gramų kukurūzų krakmolo
Padažui:
3 šaukštai vandens
3 šaukštai sojos padažo
1 šaukštas acto
0.5 šaukšto kukurūzų krakmolo
2 šaukšteliai cukraus
Marinatui:
1 šaukštas sojos padažo
1 šaukštelis acto
1 šaukštas skysto medaus
3/5 šaukštelio malto imbiero
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištieną supjaustome kubeliais arba juostelėmis - kaip kam skaniau. Užpilame marinato ingridientus, gerai išmaišome ir paliekame bent valandą pasimarinuoti. Tuomet į paprastą celofaninį maišelį suberiame krakmolą, sudedame vištienos gabaliukus, suimame maišelį už abiejų galų ir pakratome, kol visi gabaliukai tolygiai apsivolios krakmolu. Be abejo, galima tiesiog apvolioti gabaliukus lėkštėje, bet maišelyje yra daug patogiau ir greičiau - nereikia po vieną mirkyti į krakmolą.
2.
Apkepiname vištieną aliejuje, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
3.
Padažui: vandenyje išmaišome krakmolą, kad neliktų sulipusių gabaliukų. Supilame visus likusius ingridientus - soją, actą, cukrų. Pilame į kitą keptuvę ir maišydami kaitiname, kol pradės virti. Man padažas liko skystas. Tad tiesiog užpyliau ant vištienos, esančios keptuvėje, ir dar šiek tiek nuolat maišydama pakaitinau ant nedidelės ugnies, kol padažas tolygiai aplipo vištienos gabaliukus. Galima pabarstyti sezamais, žalumynais. Patiekti su ryžiais. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
2018-02-23 23:07
Vietoj cukraus visur medaus geriau. O vietoj acto citrinų sultys. Ir svogūnų laiškai iš vis neskanu. geriau truputį česnako ATSAKYTI
Vida
2018-02-25 19:30
Cukrų galima keisti medumi jeigu skonis medaus labiau patinka, bet jeigu dėl sveikatos priežasčių, tada pagalvočiau prieš tą darydama, nes kaitinamas medus praranda savo gerąsias savybes (kai kas net sako, kad įgauna žalingų savybių) ir lieka tuo pačiu cukrumi, tiesiog su prieskoniu. O kas dėl pabarstymo žalumynais, čia jau skonio reikalas, aš pvz. česnako negaliu valgyti, nes skrandis nuo jo stoja, tai man žalumynai daug geriau :) ATSAKYTI
Evelina
2017-03-25 15:53
Ar gavosi traski? ATSAKYTI
Milda
2017-03-22 18:28
Labai mėgstu kinietišką virtuvę! Kadangi recepte parašyta, kad padažas buvo skystas, tai visą šaukštelį krakmolo dėjau, kad būtų tirštesnis. Patiekiant ant viršaus svogūnų laiškų smulkintų bėriau, man laaabai tinka prie kinietiško maisto! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių idėjos
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis