Nugarinės suktinis su šonine ir sūriu

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Nugarinės suktinis su šonine ir sūriu
Nugarinės suktinis su šonine ir sūriu
Autorius apie receptą: Sotus, nesudėtingai paruošiamas patiekalas sužavės kiekvieną susirinkusį prie pietų stalo. Sotus, nesudėtingai paruošiamas patiekalas sužavės kiekvieną susirinkusį prie pietų stalo. Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų kiaulienos nugarinės
100 gramų čederio sūrio (arba kitokio mėgstamo)
100 gramų šaltai rūkytos šoninės
30 gramų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Garnyrui:
500 gramų bulvių
50 gramų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
Salotoms:
100 gramų salotų (naudojau "Lolo biondo" rūšies)
100 gramų kreminės varškės (pirktinės arba pačių pasigamintos)
100 gramų agurkų
100 gramų pomidorų
50 gramų ridikėlių
50 gramų svogūnų
50 gramų svogūnų laiškų
30 gramų krapų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Iš nugarinės išpjaunama išklotinė.
2.
Visas paviršius peiliu sukapojamas, pašlakstoma aliejumi ir pabarstoma druska bei pipirais.
3.
Išdėliojamos šoninės juostelės, ant viršaus dedama nugarinės išklotinė. Ant jos išdėliojamos sūrio juostelės.
4.
Viskas susukama į suktinį. Tuomet įsukama į merlių, galai užrišami.
5.
Kepama griliyje (140-160 temperatūroje), kol vidinė mėsos temperatūra pasiekia 60-63 laipsnius. Jeigu neturite grilio, galima kepti ir orkaitėje.
6.
Iškepus suktinis išimamas iš merliaus, supjaustomas riekelėmis.
7.
Šalia suktinio labai tinka trintų degintų bulvių garnyras, kuris ruošiamas taip - bulvės (su lupena, gerai nuplautos) pašlakstomos trupučiu aliejaus ir kepamos grilyje ant žarijų apie 30 – 40 minučių. Tada bulvės nulupamos ir sutrinamos su alyvuogių aliejumi ir druska.
8.
Šalia suktinio tinka ir tiesiog mėgiamos daržovių salotos, bet galima įdomiau - pagaminti “salotų suktinukus”. Visos daržovės supjaustomos nedideliais gabalėliais. Dedami smulkinti krapai ir svogūnų laiškai, dedama kreminė varškė ir viskas gerai išmaišoma. Pagal skonį pagardinama druska ir pipirais. Paruoštos daržovės dedamos ant salotos lapo ir susukamas suktinis.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital