Nugarinės kepsnys orkaitėje šoninės marškinėliuose

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 47)
Nugarinės kepsnys orkaitėje su šonine
Nugarinės kepsnys orkaitėje su šonine
Nugarinės kepsnys orkaitėje su šonine
Autorius apie receptą: Receptas gana elementarus, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar Receptas gana elementarus, nereikalaujantis daug pastangų, o rezultatas tikrai pranoks lūkesčius. Tame pačiame inde, kuriame keps kepsnys galite kartu kepti bulves, morkas ar kitas mėgstamas daržoves. Prie kepsnio labai tiktų rūgštesnis spanguolių padažas. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulienos nugarinės (ar sprandinės)
450 gramų kiaulienos šoninės (plonomis juostelėmis)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
Įdarui:
4 šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
6 skiltelės česnako
1 sauja petražolių (smulkintų)
1 šaukštelis čiobrelių
1 šaukštelis juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio džiovintas rozmarinas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia pasigaminame įdarui žolelių sviestą - nulupame česnako skilteles, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome viename indelyje kartu su smulkintomis petražolėmis, džiovintais čiobreliais, rozmarinais, druska bei pipirais. Tada sudedame minkštą kamabario temperatūros sviestą, gerai išmaišome ir atidedame į šalį.
2.
Kiaulienos nugarinę perpjauname išilgai perpus. Nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nugarinės gabalėlius padedame ant pjaustymo lentelės, šiek tiek paspaudžiame.
3.
Žolelių sviestą užtepame ant vieno nugarinės gabalėlio, ant viršaus uždedame kitą gabalėlį, šiek tiek paspaudžiame. Apibarstome druska bei pipirais. Viską apvyniojame šoninės griežinėliais ir sutvirtiname apsukdami siūlu.
4.
Didelėje keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus ant didesnės vidutinės ugnies. Vyniotinį apkepiname iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
5.
Vyniotinį dedame į kepimo indą (aš kepiau stikliniame kepimo inde), įpilame 250 ml vandens ir kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min priklausomai nuo vyniotinio storio (aš kepiau 1 h, kadangi mano vyniotinis buvo gana storas).
6.
Ištraukus iš orkaitės vyniotininiui leidžiame bent 15-20 min pastovėti, truputį atvėsti ir "susigulėti". Prieš patiekiant nuimame kepimo siūlą. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital