Nugarinės kepsnys įdarytas sūriu ir saulėje džiovintais pomidorais

AUTORIUS:
Almina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Įdarytas nugarinės kepsnys orkaitėje
Įdarytas nugarinės kepsnys orkaitėje
Įdarytas nugarinės kepsnys orkaitėje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas kiaulienos nugarinės (arba sprandinės)
100 gramų brinzos sūris (arba fetos)
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
50 gramų sviesto
1 saujelė petražolių
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
šiek tiek aliejaus
Garnyrui:
1.5 kilogramo bulvių (mažesnių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek druskos
šiek tiek česnakiniai pipirai
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nugarinę įtriname druska, pipirais, pora šaukštų aliejaus ir mėgstamais mėsos prieskoniais. Jeigu turime laiko, galime palikti nugarinę per naktį pasimarinuoti. Mėsoje padaryti gilesnį, pailgą įpjovą - "kišenę".
2.
Supjaustome kubeliais sūrį, džiovintus pomidorus, sviestą (jį galit ir sutarkuoti), petražoles. Viską sumaišome ir sudedame į nugarinėje padarytą kišenę.
3.
Nugarinę dedame į kepimo rankovę, surišame ir dedame į iki 200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 30 minučių, sumažiname kaitrą iki 180 C laipsnių ir kepame dar 30 minučių.
4.
Kol kepa nugarinė, su lupenomis išverdu nedideles bulvytes (verdu trumpai, apie 15 minučių, nes dar keps orkaitėje). Tada jas nulupu, apibarstau recepte nurodytais prieskoniais, apšlakstau aliejumi ir dedu kepti į orkaitę likus 20 min. iki kepsnio kepimo pabaigos.
5.
Išėmus iš orkaitės, kepsnį palikite 10-15 minučių "subręsti". O tada skanaukite. Beje, garnyrui labai tinka marinuoti agurkėliai ar kopūstai.
AUTORIUS: Almina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital