Nostalgiškieji žagarėliai "Auselės"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Porcijų skaičius: 20
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Žagarėliai auselės
Žagarėliai auselės
Žagarėliai auselės
Žagarėliai auselės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 20
1.5 stiklinės grietinės
1 stiklinė kefyro
pagal poreikį miltų (kad tešla būtų minkoma, bet ne kieta)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus (arba pagal skonį)
4 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
Patiekiant:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius išsukti su cukrumi iki purios masės, supilti grietinę, kefyrą, išplaktą su soda, suberti vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišyti.
2.
Suberti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tešla turi būti kočiojama, bet miltų nepadauginti. Miltų gali berti po truputį, vis paminkyti ir žiūrėti, kad tešla būtų tinkamos konsistencijos - minkoma, bet ne kieta.
3.
Išminkytą tešlą padalinti į 3 dalis, 2 dalis suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą. Tešla pastovėjusi šaldytuve 2 - 3 paras būna geresnė, iškepę auselės būna tuščiavidurės, traškesne plutele. Dėl to iš pradžių kepti tik iš 1 dalies, 2 - 3 partijas kepti kitom dienom.
4.
Tešlą kočioti patogu ant aliejumi ištepto paviršiaus, tada tešla nelimpa prie rankų ir verdant aliejuje neputoja ir nedega. Iškočioti maždaug 0,5 centimetro storio lakštą, supjaustyti juostelėmis, jų viduryje padaryti pjūvį ir auselę pernerti per įpjovą.
5.
Auseles virti puode įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Išėmus dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus.
6.
Patiekiant pabarstyti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Pirate
2023-11-04 12:57
Patys skaniausi žagarėliai. Viskas ok su soda, nereikia kibirais dėt. Fantastiškai traškūs plonesni, jei storesni, gana minkšti. Dar į šaldytuvą įsidėjau tešlos, žiūrėsiu, kaip ten bus. Tik taip ir tegaminsiu ATSAKYTI
Rasa
2023-01-12 22:03
Reikia deti tik kepimo miltelius,o ne sodą.Šlykštus sodos skonis jaučiasi ATSAKYTI
Andrijana
2019-01-23 19:22
O kaip jum jos sekančią dieną? Mano kietokos gavosi ATSAKYTI
Greta
2019-01-24 13:34
Pirmą dieną skaniausi :) O kad nesukietėtų, reikėtų atvėsusius į sandarų indelį dėti. ATSAKYTI
Diana
2019-05-27 20:34
Ir miltų nepadauginti kepant! Nes kiaušinių dydis skiriasi ir skirtingos miltų rūšys skirtingai brinksta. Labai svarbu, kad tešla nebūtų kieta, nes tada žagarėliai gaunasi kietoki. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital