Nostalgiški virtinukai su bulvių ir varškės sūrio įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Koldūnai su bulvėmis ir sūriu
Autorius apie receptą: Mums šie virtinukai labai patiko, tiesą sakant, juos pasidariusi jau anksčiau, tik pirmą kart nesugebėjau nupaveiksluoti, o likusius pusgaminius įmečiau į šaldiklį, patogu Mums šie virtinukai labai patiko, tiesą sakant, juos pasidariusi jau anksčiau, tik pirmą kart nesugebėjau nupaveiksluoti, o likusius pusgaminius įmečiau į šaldiklį, patogu tie virtiniai, nes kai tingisi ką daryti valgyti, tik išsitrauki, įmeti į verdantį vandenį, kelios minutės ir štai garuoja skanumas, o dar su mėsos padažiuku, niam...Va, kaip šįkart. Pirmąjį kartą juos dar ir pakepinau šiek tiek, tai dar skaniau buvo, o šį kart visai iš galvos išgaravo, bet ir nepakepinus labai skanu... (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
500 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių (didelių)
3/4 stiklinės vandens (ar trupučio daugiau)
3 šaukštai grietinės
Įdarui:
500 gramų bulvių
100 gramų varškės sūrio (visą kiekį ar dalį galima keisti fermentiniu sūriu)
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlai dideliame dubenyje lengvai paplakti kiaušinius, krėsti grietinę, supilti vandenį, suberti miltus, užminkyti tešlą (miltų kiekį reguliuokite, tešla turi gautis beveik nelimpanti prie rankų). Tešlą įdėti į maišelį arba apgaubti maistine plėvele ir kol gaminsime įdarą pailsinti šaldytuve.
2.
Gaminame įdarą. Bulves nulupti ir išvirti pasūdytame vandenyje.
3.
Kol verda bulvės, susmulkintą svogūną ir česnaką pakepinti ant sviesto ir aliejaus.
4.
Išvirusias bulves dar karštas pertrinti per sietelį. Sukrėsti pas jas kepintą svogūną ir užtrupinti varškės sūriu (arba užtarkuoti fermentiniu sūriu). Viską gerai permaišyti, paragauti, ir jei reikia dar paskaninti druska, dar kart gerai išmaišyti / išminkyti.
5.
Tešlą ištraukti iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti dalį tešlos, apvalia formele (pvz. stikline) išspausti blynelius, į kiekvieną blynelį dėti įdaro ir gražiai užspausti kraštelius. Tą patį padaryti ir su kita tešlos dalimi.
6.
Dideliame puode įpilti vandens, jei reikia pasūdyti, kaitinti kol užvirs. Dėti daugiausia po 10 suformuotų virtinukų, užvirus virti ~3-5 min. Labai skanu dar ir pakepinti keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol šonai gražiai apskrunda. Valgyti su grietine ar spirgučių ir mėsytės padažu. SKANAUS!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital