Nostalgiški varškiniai ežiukai (abriedukai)

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Nostalgiški varškiniai ežiukai (abriedukai)
Nostalgiški varškiniai ežiukai (abriedukai)
Nostalgiški varškiniai ežiukai (abriedukai)
Autorius apie receptą: Vaikystėje tokios išvaizdos virtinukus vadindavome "abriedukais". Daugelis juos dar vadina "ežiukais". Mama gamindavo tik iš miltų, kiti iš miltų ir varškės. O aš Vaikystėje tokios išvaizdos virtinukus vadindavome "abriedukais". Daugelis juos dar vadina "ežiukais". Mama gamindavo tik iš miltų, kiti iš miltų ir varškės. O aš užsimaniau pagamint be glitimo. Ir turiu pasakyt - labai patiko. Labai nemėgstu per daug minkštų virtinukų, pervirusių kruopų, tai čia pats tas. Virtinukai "ežiukai" be glitimo. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
180 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
150 gramų miltų be glitimo
50 gramų bulvių krakmolo
3 gramai druskos (+ šiek tiek virimui)
1 žiupsnelis ciberžolės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, berti miltus, bulvių krakmolą, įmušti kiaušinius, berti druską, ciberžolę (skonio nesijaučia, tik spalva tampa gelsva). Suminkyti iki vientisos masės.
2.
Imti gabalėlį paruoštos masės ir suformuoti mažą rutuliuką, tuomet švelniai perbraukti per vidinę burokinės tarkos pusę, kad gautųsi spygliukai. Kadangi tešla lipni, rankas teks nusiplauti kelis kartus.
3.
Į puodą pilti vandenį, berti druską ir užvirti. Tuomet paruoštus "ežiukus" dėti į verdantį vandenį ir virti iki kol iškils, tuomet dar pavirti 18 minučių.
4.
Tinka valgyti su sviestu bei grietine, baravykų ar šoninės padažai irgi labai tiktų.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
MMI
2024-01-05 15:16
Ar tikrai reikia virti taip ilgai? ATSAKYTI
Vilma
2024-01-05 16:55
Virkite iki kol išvirs, priklauso ir nuo miltų, ir vandens temperatūros, kaitros stiprumo. ATSAKYTI
MMI
2024-01-05 15:13
Tarka turėtų būti ne burokinė, o bulvinė ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital