Nostalgiški švilpikai orkaitėje su šoninės padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 128)
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Švilpikai orkaitėje su padažu
Autorius apie receptą: Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia Jei nesinori kepti švilpikų orkaitėje, juos kuo puikiausiai galite kepti keptuvėje, su šiek tiek aliejaus. Žinoma, kepant orkaitėje švilpikai bus mažiau kaloringi, bet čia jau kaip kas mėgsta. Prieš maišant sutrintas bulves su kiaušiniu ir miltais, svarbu, kad bulvės būtų visiškai atšalę. Aš bulves sutrinu dar šiek tiek šiltas, bet po to palaukiu, kad jos atvėstų. Švilpikų taip pat nebūtina pjaustyti rombeliais, galite pjaustyti į norimos formos didesnius ar mažesnius gabalėlius. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
800 gramų bulvių
100 gramų miltų
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai sviesto (ištirpinto)
0.5 šaukštelio druskos
Padažui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų šaltai rūkytos šoninės (ar karštai rūkytos)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 sauja krapų (šviežių, smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves išverdame su lupena, atvėsiname, nulupame ir sutriname į košę. Į bulves įmušame kiaušinį, pagardiname druska ir išmaišome. Tada sudedame miltus ir suminkome tešlą.
2.
Imame ¼ tešlos ir dedame ant miltais pabarstyto stalviršio. Tešlą voliojame į pailgą virvelę, po to ją suplojame. Turėtumėte gauti ~0,5 cm storio ir 3-4 cm pločio juostelę. Juostelę supjaustome į norimo dydžio rombelius. Taip suformuojame visus švilpikus.
3.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, išdėliojame švilpikus (kad neliestų vienas kito) ir aptepame juos ištirpdintu sviestu.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, po to apverčiame ir kepame dar 15 min. Iškeptus švilpikus sudedame į indą ir laikome šiltai.
5.
Padažui nulupame svogūną, susmulkiname. Šoninę taip pat susmulkiname. Svogūną ir šoninę sudedame į keptuvę ir kepiname, kol svogūnas suminkštėja. Po to supilame grietinėlę, sudedame krapus ir maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies. Kai padažas pradeda tirštėti, nukeliame nuo ugnies ir sumaišome viename inde su švilpikais.
6.
Jei norite, kad švilpikai suminkštėtų, prieš patiekiant palaikykite uždengtus inde su padažu (~15 min). Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (17)
Tomas
2024-02-24 16:50
Miltų čia tikrai trūksta. Labai lipni tešla. Arba gal bulvių rūšis turi būti kitokia. ATSAKYTI
Asta K.
2022-08-05 16:40
Du kartus dariau pagal šį receptą ir abu kartus bent trigubai daugiau miltų dėjau, nes tešla beprotiškai lipo prie rankų. Ar ką nors ne taip darau? Ar iš vakaro, ar tą pačią dieną virtom bulvėm, man šis receptas pasirodė tikra kankynė. Nors patys švilpikai gavosi skanūs. Bet kai tiek prasiknisau su ta limpančia tešla, tai nė valgyt nebenorėjau :D ATSAKYTI
Bite
2023-02-11 09:39
lygiai ta pati patirtis, del to net nebenoriu ju gaminti, neimanoma ju suformuoti, net dedant 3-4 kartus daugiau miltu, tiesiog kept bulviu kose gaunasi kazkokia :( ATSAKYTI
Chief
2023-12-02 20:08
Dėkit krakmolą. ATSAKYTI
Modestas
2021-11-27 23:06
Na 15min.nepatarčiau padaže laikyti, kadangi jie patiš, tikrai geriau iškart valgyti užsidėjus padažo ;) ATSAKYTI
Liucija
2022-02-10 00:50
Na žiurint kaip kam patinka - vieniems patinka traškesni, kietesni švilpikai, kitiems sumirkę su padažu :) Orkaitėje kepti švilpikai būna ne tokie minkšti, kaip keptuvėje, todėl jeigu norisi, kad jie labiau sumirktų padaže - reikia truputį ilgiau palaukti :) ATSAKYTI
Virga
2021-02-28 17:02
Puikus receptas! Ne taip sudėtinga, kaip tikėjausi :) ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 16:59
Laba Virga, aha, man irgi svilpikai visada atrodydavo sudetingas patiekalas, kiek darbo... Bet is tiesu nieko sudetingo, jei tik turi bulves issivirus is anksciau :) ATSAKYTI
Ausra
2020-05-02 14:05
Tikrai laaabai skanu. As prie ju pakepinau spirgucius su svogunu ir uzpyliau. Labai seimai patiko ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 17:00
Laba Ausra, smagu kad seimyna liko patenkinta ir soti!! :) ATSAKYTI
Dalia
2020-02-04 17:16
Susiviliojau! O kazin su kuo padaza galima butu gaminti vegetarui nemegstanciam grybu...? ATSAKYTI
Asta
2020-02-05 08:53
Padažui kuo puikiausiai tiks tirpinto sviesto ir grietinės padažiukas :) Sviestą ištirpinkite, bet kad nepradėtų dar burbuliuoti, dėkite grietinę ir nuimkite nuo kaitros, išmaišykite, kol ištirps. Jei norisi skysčiau, galima truputį vandens įpilt. ATSAKYTI
Liucija
2020-02-08 06:40
Gaminkite padaza taip pat, tik daugiau svogunu dekite, ir dar papildomai galite kokia cesnako skiltele sutrinta pakepinti :) ATSAKYTI
Airida
2019-06-02 15:26
Tobuli svilpikai galvos su grybų padazu ATSAKYTI
Liucija
2021-03-12 17:00
Laba Airida. Mmmm, su grybu padaziuku nerealu!!! Pavydziu :) ATSAKYTI
E.
2019-05-25 22:27
Išbandytas receptas. Super! Tik padažą darau iš zverienos tusonkes.. Mm.. Niamu :) ATSAKYTI
Birute
2018-11-04 12:07
Patiekalas tiesiog nuostabaus skonio kaip ir vaizdas. Labai skanu buvo visai šeimai. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital