Nostalgiški riešutėliai su karamele

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Sausainiai riešutėliai
Sausainiai riešutėliai
Sausainiai riešutėliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
4 ir 1/4 stiklinės miltų (apytikriai)
1 stiklinė cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
100 gramų grietinės
0.5 šaukšto acto (ar citrinos sulčių, sodai užgęsinti)
1 šaukštelis sodos (nubraukto)
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek aliejaus (keptuvei aptepti)
Įdarui:
397 gramai karamelizuoto kondensuoto pieno (1 skardinės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sviestą ištirpinti ir palikti truputį atvėsti.
2.
Kiaušinius su cukrumi ir druska išplakti elektriniu plakikliu iki baltų putų. Dėti ištirpintą sviestą, grietinę, actu nugesintą sodą, gerai išplakti iki vientisos masės.
3.
Maišant berti persijotus miltus ir užminkyti tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo naudojamų kiaušinių dydžio bei miltų rūšies, tad jį galite šiek tiek koreguoti savo nuožiūra. Turi būti elastinga, nelimpanti prie rankų tešla.
4.
Suminkytą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę bei padėti į šaldytuvą 1 valandai.
5.
Iš tešlos formuoti 5 - 6 gr. (šiek tiek didesnius už lazdyno riešutą) svorio rutuliukus.
6.
Riešutėlių keptuvės vidų (naudoju metalinę, kaitinamą ant viryklės) aptepti aliejumi. Iš abiejų pusių ją įkaitinti ant viryklės po 5 minutes.
7.
Keptuvę pradarykite (atsargiai, nenusideginkite!), į kiekvieną joje esančią formelę dėti po tešlos rutuliuką, uždarykite keptuvę. Kepkite ant viryklės po 2 minutes iš kiekvienos pusės. Iškepusias išimkite ir palikite visiškai atvėsti.
8.
Formuoti riešutukus - dvi iškepusias puseles įdaryti karamelizuotu kondensuotu pienu, tada puseles suklijuoti.
Patarimai:
Stiklinė 200 ml.
Aliejumi keptuvę reikia patepti tik vieną kartą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital