Nostalgiškasis jautienos befstrogenas pagal senųjų laikų receptą

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 93)
Jautienos befstrogenas
Autorius apie receptą: Po gausybės istorijų ir receptų internete rašau ir aš savajį "Befstrogeno" receptą. Manasis receptas iš sovietinio restorano virėjos pakuždėjimų. Po gausybės istorijų ir receptų internete rašau ir aš savajį "Befstrogeno" receptą. Manasis receptas iš sovietinio restorano virėjos pakuždėjimų. Dalia, Gera virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų jautienos išpjovos (arba kryžinės)
3 vienetai svogūnų (didelių)
1 stiklinė sultinio (arba vandens, jei gaminate su išpjova, nereikės)
150 gramų grietinės (riebios)
3 šaukštai aliejaus (arba lydyto sviesto)
2 šaukštai pomidorų tyrės
1 šaukštelis garstyčių
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Befstrogenui geriausia naudoti jautienos išpjovos abu galus. O patį išpjovos vidurį sunadoti steikams kepti.
2.
Jautieną supjaustykite skersai raumenų apie 0.5 cm. gabalais. Ir tada dar 3-4 cm. juostelėmis. Svogūnus susmulkinkite.
3.
Į aukštesniais kraštais keptuvę dėkite sviesto ir kai jis įkais sudėkite jautieną. Mėsą apkepkite ant stiprios ugnies, tada suberkite svogūnus, išmaišykite ir uždengę kepkite, kol atsiradęs skystis visai išgaruos. Kepant karštis turėtų būti tarp didelio ir vidutinio. Kartas nuo karto keptuvę staigiai pastumdykite, kad esantys susikaupę garų lašeliai nukristų ant svogūnų ir mėsos. Kartais pamaišykite. Žalių svogūnų turi būti apie 1/3 lyginant su mėsos kiekiu. Kai mėsa taps minkšta, tų svogūnų liks labai mažai ir iš jų gausis tirštas nuostabus padažas. Todėl miltų aš nededu. Jei befsrogeną gaminsite iš jautienos kryžinės mėsos, jums gali reikėti įpilti šiek tiek karšto sultinio ar vandens. Bet tai darykite tik kai skysčio keptuvėje nebeliks. Gaminant iš file, vandens ar sultinio tikrai nereikia, nes mėsa spėja suminkštėti.
4.
Kai mėsa taps minkšta sudėkite grietinėje išmaišytą pomidorų padažą ir garstyčias. Įberkite druskos ir pipirų. Jei kartais nenorite dėti tiek daug svogūnų, tai į grietinę įberkite 1 a.š. miltų ir Išmaišykite. Patiekite su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
5.
Beje, tikslaus jautienos troškinimo laiko nerašau, nes tai labai priklauso nuo mėsos. Vieną kartą ji bus minkštesnė, nes jauno gyvulio, kitą kartą kietesnė, nes senesnio. Tad, troškinkite, kol mėsa taps minkšta.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dalios išleistoje "Didžiojoje konservavimo knygoje"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Valdas
2021-06-25 12:01
skanu, bet čia ne klasikinis befstrogenas ATSAKYTI
Be laktozės
2020-12-01 19:01
Labai skanu, gana paprasta pagaminti. Vietoj grietinės dėjau kokosų pieną (vengiu pieno produktų). Ačiū ATSAKYTI
Lijana
2020-11-25 12:09
Puikus receptas, svarbu mėsą supjaustyti kaip parašyta :) ačiū ATSAKYTI
Gitana
2020-11-10 18:04
Geras receptas. Skanu ir paprasta pagaminti. Ačiū. ATSAKYTI
biruta
2020-04-22 17:19
labai skanu seimai patiko aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital