Nostalgiškas pyragas su varške „Draugystė“

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nostalgiškas pyragas su varške „Draugystė“
Autorius apie receptą: Šio pyrago iškepa pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei galvojate pavaišinti didesnę minią, tuomet dvigubinčiau proporciją. Beje, pyragui Šio pyrago iškepa pakankamas kiekis pasimėgauti keletui dienų dviems žmonėms, bet jei galvojate pavaišinti didesnę minią, tuomet dvigubinčiau proporciją. Beje, pyragui labai tinka sunaudoti turimos uogienės likučius, svarbu, kad nebūtų labai skysta. Žinoma, skaniausia su namine uogiene. Tiesa, uogienės nereikia daug, tiesiog padengti plonu sluoksniu pyrago pagrindą. Skanu, gražu, ekonomiška. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
80 gramų uogienės (neskystos, mėgstamos, naudojau mėlynių)
1 vienetas kiaušinių trynių (aptepimui)
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
165 gramai sviesto (kambario temperatūros)
75 gramai cukraus
1 vienetas kiaušinių
1.5 šaukšto grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
200 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių baltymų
1 vienetas kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus (arba vanilės ekstrakto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai sviestą ir cukrų plakame elektriniu plakikliu kelias minutes, kol pavirs kremine mase. Įmušame kiaušinį, išplakame. Sudedame grietinę ir vėl išplakame.
2.
Kitame inde miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska ir po truputį įmaišome į tešlą. Kai jau neišeina maišyti elektriniu plakikliu, minkome rankomis. Dedame į šaldymo kamerą (tešla bus labai minkšta), kol paruošime varškės įdarą.
3.
Varškės įdarui į dubenį sudedame varškę, 1 kiaušinio trynį, suberiame cukrų, vanilinį cukrų ir išmaišome.
4.
Atskirame inde išplakame 2 kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
5.
Iškočiojame 2/3 tešlos pyrago pagrindui ir dedame į kepimo indą. Aš naudojau stiklinį kepimo indą 18 x 27 cm dydžio. Iš tešlos suformuojame neaukštus kraštus.
6.
Pyrago pagrindą aptepame uogiene, sudedame varškės įdarą.
7.
Iš likusios tešlos iškočiojame pailgą tešlos lakštą, jį užvyniojame ant kočėlo ir uždedame ant pyrago viršaus. Lengvai prispaudžiame pyrago kraštelius.
8.
Kiaušinio trynį lengvai paplakame ir aptepame pyragą. Šakute galite subraižyti juosteles.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių, kol pyrago paviršius įgauna gražią auksinę spalvą. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti ir patiekiame.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital