Nostalgiškas pyragas "Skenduolis" su uogienės pertepimu

AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nostalgiškas pyragas "Skenduolis" su uogienės pertepimu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
500 gramų miltų
300 gramų sviesto
225 gramai cukraus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų mielių
5 šaukštai pieno
Pertepimui:
500 gramų džemo
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kiaušinius ištrinti su cukrumi iki baltumo, į juos supilti su trupučiu cukraus ištirpintas mieles, pašildytą pieną ir sviestą. Viską gerai išsukti, suberti dalį miltų ir užminkyti tešlą. Pusę stiklinės miltų pasilikti.
2.
Iš tešlos išminkyti apskritą paplotį, jį susukti į marlę ir įleisti į indą su kambario temperatūros vandeniu, kad tešlą apsemtų. Po valandos, kai tešla iškyla į paviršių, nusunkti vandenį, suberti pusę stiklinės miltų ir toliau minkyt tešlą.
3.
Tešlą padalinti į 3 dalis, iškočioti papločius ir leisti tešlai pakilti. Lakštus kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Iškepus palikti atvėsti.
4.
Lakštus pertepti džemu, sudėti vieną ant kito ir apibarstyti cukraus pudra.
AUTORIUS: Ramunė Matulienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital