Nostalgiškas medaus tortas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Medaus tortas
Autorius apie receptą: Labai skanus ir minkštas medaus tortas, kuriam įkvėpimo sėmiausi iš Jugitos. Beje, Labai skanus ir minkštas medaus tortas, kuriam įkvėpimo sėmiausi iš Jugitos. Beje, jeigu mėgstate drėgnus tortus, grietinės kremui galite dėti ir dar daugiau, kokį 1.5 litro. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3.5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
100 gramų sviesto
2.5 šaukšto medaus
1 šaukštelis sodos
2 vienetai kiaušinių
Kremui:
1 litras grietinės (riebios)
3 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš pradžių pasiruošime tešlą. Į puodą suberti cukrų, sudėti sviestą supjaustytą gabaliukais ir supilti skystą medų. Puodą statome ant garų vonelės ir nuolatos maišydami kaitiname, kol cukrus beveik ištirps. Masę šiek tiek atvėsiname. Tada po truputį pilame gerai išplaktus kiaušinius ir viską išmaišome. Sodą nugesiname su šiek tiek acto ir supilame į mišinį. Viską gerai išplakti. Suberiame 3 stiklines miltų. Užminkyti tešlą. Tada ją išversti ant miltais pabarstyto stalo ir baigti minkyti tešlą, kol nebelips prie rankų. Jei reikia, įberti daugiau miltų.
2.
Įkaitinti orkaitę iki 200ºC. Gautą tešlą padalinti į 5 lygias dalis. Atsikirpti 5 kepimo popieriaus lakštus. Ant jų iškočioti lakštus. Lakštai turi būti didesni nei 27 cm skersmens torto forma. Iškočioti visus lakštus iš karto. Kepti karštoje orkaitėje po vieną 3-4 minutes. Stebėti, kad nesudegtų, nes kepa tikrai labai greitai. Tik ką ištrauktus lakštus reikia iš karto apipjauti naudojant torto formą, nes paskui labai trupės. Likučius pasilikti, bus trupiniai papuošimui.
3.
Dabar reikia pasiruošti kremą. Į didelį dubenį supilti atšaldytą grietinę ir citrinos sultis, suberti cukraus pudrą. Viską plakti iki standumo. Gautu kremu pertepti atvėsusius lakštus. Visą tortą aptepti likusiu kremu ir apibarstyti iš lakštų padarytais smulkiais trupinėliais. Papuošti cukraus pudra.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Bitutė
2017-11-29 19:36
Sveiki, ar kas nors bandėte pagal šį receptą keptį šį tortuką? ATSAKYTI
Liana
2017-12-02 17:17
Aš kepiau ir labai patiko! Tik grietinę naudokite kuo riebesnę, tada geriau išsiplaks. Ir miltų kiekį koreguokite pagal save, nes miltai miltams nelygūs, o ir kiaušiniai būna skirtingo dydžio. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų minkoma, nebeliptų prie rankų, bet ir nepadauginkite, nes gausis kieti lakštai. Geriau jau iš padžių miltų įdėkite kiek mažiau ir tada dadėkite dar, jeigu trūks. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital