Nostalgiškas aronijų sirupas žiemai su vyšnių lapais

AUTORIUS:
Jelena
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Aronijų sirupas su vyšnių lapais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus sirupas žiemai visai kaip vaikystėje - jo galima įmaišyti į arbatą ar pasiruošti šilto gėrimo - tiesiog sumaišyti karštu vandeniu! Šiuo sirupu labai tinka Labai skanus sirupas žiemai visai kaip vaikystėje - jo galima įmaišyti į arbatą ar pasiruošti šilto gėrimo - tiesiog sumaišyti karštu vandeniu! Šiuo sirupu labai tinka sulaistyti pyragų biskvitus ar spalvinti desertus - vos kelių lašelių pakanka nuspalvinti kremą ar tešlą macarons pyragaičiams. Vyšnių lapai suteikia įdomų prieskonį, o galima ruošti ir su kitokiais, pvz., juodų serbentų, jie suteiks dar kitokį skonį! (...daugiau) Jelena
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
500 mililitrų vandens
500 gramų cukraus
350 gramų aronijų
50 vienetų vyšnių lapų
4 šaukštai citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vyšnių lapus atrinkite ir labai švariai nuplaukite. Aronijų uogas nuskabykite nuo šakelių.
2.
Sudėkite lapus ir aronijų uogas į puodą, užpilkite vandeniu. Užvirinkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
3.
Nupilkite per sietelį, uogas spauskite, kad išbėgtų sultys. Į perkoštą vandenį berkite cukrų, pilkite citrinų sultis, kelias minutes pavirkite, vis pamaišant.
4.
Dar karštą sirupą pilkite į su soda išplautus stiklainiukus ir užsukite su nuplikytais dangteliais. Uždenkite ir palikite atvėsti. Vėliau saugokite vėsiai.
AUTORIUS: Jelena
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vida
2021-09-03 14:10
Atsimenu, kad mano teta vaikystėje gamindavo tokį, tik iš didesnio kiekio. Vaikams palikdavo sirupą (pats skaniausias sirupas buvo), o suaugusiems sirupą sumaišydavo su spiritu ir gaudavosi aronijų likeris :) ATSAKYTI
Daiva
2020-10-02 19:40
Dariausudėtinį.Dėjau gudobelės,erškėtrožių,Lapus aviečių,serbentų juodųjų,vyšnių maždaug lygiomis dalimis visko.gavosi ,skanus.Aš pavirinus dar palikau pastovėti apie 2val.po to nukošiau,dadėjau cukraus,užvirinau ir supyliau citrinos sultis.Sulčių apie 1,5stiklinės.Gavosi apie 5lsirupo.Aronijos apie 2kg,gudobelės ,eršketuogių ir apie 2kg.Lapų neskaičiavau,po maždaug 2 didelees suspaustas saujas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital