Nostalgiška perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 87)
Nostalgiška perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais
Nostalgiška perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais
Nostalgiška perlinių kruopų sriuba su raugintais agurkais
Autorius apie receptą: Labai skani, vaikystę menanti perlinių kruopų sriuba. Pati skaniausia bent man ji būna su raugintais agurkėliais, bet jeigu nemėgstate ar neturite, galite juos keisti Labai skani, vaikystę menanti perlinių kruopų sriuba. Pati skaniausia bent man ji būna su raugintais agurkėliais, bet jeigu nemėgstate ar neturite, galite juos keisti marinuotais. (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 litro vandens (arba sultinio)
3 vienetai raugintų agurkų (arba marinuotų, vidutinio dydžio )
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
100 gramų perlinių kruopų
100 gramų karštai rūkytos šoninės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vandenyje arba sultinyje išvirti kruopas, prieš tai jas galima pamirkyti, kad greiciau išvirtų.
2.
Keptuvėje ant trupučio aliejaus arba sviesto pakepintis smulkintus svogūnus, česnaką, tarkuotas morkas ir supjaustytą šoninę.
3.
Į išvirusias kruopas sudėti pakepintas daržoves ir šoninę bei kubeliais pjaustytas bulves. Pagardinti prieskoniais ir pavirti viską apie 10 minučių.
4.
Sudėti kubeliais pjaustytus raugintus agurkus, jeigu norisi rūgštelės, galima įpilti skysčio nuo agurkų. Pavirti apie 5 minutes. Patiekiant pagal skonį galima pagardinti krapais, pertražolėmis ir grietine.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Anelė
2023-11-14 08:23
Agurkus sutarkuoju ir atskirame puodelyje troškinu ~ 40 min., o po to supilu į bendrą sriubos puodą. ATSAKYTI
Miglė
2023-10-27 14:15
Skaniausia sriuba :) ATSAKYTI
Vitalijus
2023-10-08 09:14
Agurkai verda ilgai,gal 40min.(rauginti) ATSAKYTI
Vitalija
2023-09-30 19:36
Skanu ir labai ją mėgstu dažniausia verdu žiemą ATSAKYTI
Mama
2023-07-21 14:52
šį savaitgalį vėl virsiu, dieviško skonio sriubytė ATSAKYTI
saulius
2023-07-17 21:22
Skaniai gavosi, ačiū ATSAKYTI
Indrė
2022-06-02 15:01
buves recepte tik pamirso ATSAKYTI
romas
2021-08-25 20:33
kruopas isvirti atskirai,naudoti buljona 2val virtu kauliuku kialienos sviezios agurkai tik, rauginti nulupti irtarkuoti irjokiu budu nevirti sriuboje o tik ideti i lste pries valgant-skanaus-bon apetit... ATSAKYTI
Irena
2023-02-26 16:44
Būtina pavirti pačioje pabaigoje, taip susibalansuoja skoniai. Ir sultinys gaunasi super. Jei nepavirsi agurkų, tai nežinau, kas ten gausis? Nesąmonė kažkokia. ATSAKYTI
Mykolas
2023-07-08 11:46
Taigi raso zmogus kad itarkuoti.Kai itarkuoji sultys pasisklaido ir susibalansuoja skonis be virimo.... ATSAKYTI
Monika
2020-04-06 19:04
Super skani sriubytė gavosi!!! Ačiū už receptą!!! :))) ATSAKYTI
Indre
2019-09-05 16:17
Labai skani sriuba. geras pasirinkimas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital