Nostalgiška kopūstienė su mėsos kukuliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nostalgiška kopūstienė su mėsos kukuliukais
Autorius apie receptą: Ji man labai primena vaikystę, labai seniai nesimėgavau paprasta pieniška kopūstiene, nors šiandien ji man gavosi ne visai paprasta, mat gaminau ne su baltu mūsišku kopūstu, Ji man labai primena vaikystę, labai seniai nesimėgavau paprasta pieniška kopūstiene, nors šiandien ji man gavosi ne visai paprasta, mat gaminau ne su baltu mūsišku kopūstu, kokius vaikystėje laikydavome sklepuke, o su žaliuoju Savojos kopūstu. Galų gale vis tiek, šiandien gyvenu vaikystės prisiminimais. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 galva savojos kopūstų
7 stiklinės vištienos sultinio
4 vienetai bulvių
2 vienetai morkų
150 mililitrų grietinėlės
1 vienetas poro
1 vienetas salierių
30 gramų sviesto
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek petražolių
Kukuliams:
400 gramų faršo
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai duonos trupinių
2 šaukštai petražolių (smulkiai kapotų)
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis malto muskato
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Porus, morkas ir salierą supjaustykite kubeliais. Kopūstą perpjaukite pusiau, išpjaukite kotą, supjaustykite juostelėmis. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Puode ištirpinkite sviestą, kepkite jame porus, morkas ir salierą 4 - 5 minutes, suberkite pjaustytus kopūstus ir bulves, pakaitinkite dar 2 minutes, apliekite vištienos sultiniu, pridenkite ir leiskite virsnoti apie 20 minučių. Pagardinkite pipirais, druska, jei reikia.
2.
Kukuliams dubenėlyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinį, duonos trupinius, pertrintą česnaką ir smulkiai kapotas pertažoles. Pagardinkite maltu muskato riešutu, druska, pipirais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus kepimui, iš paruošto faršo drėgnomis rankomis formuokite mažus kukuliukus ir apkepkite juos įkaitintame aliejuje iš visų pusių.
3.
Baigiant sriubai virti supilkite grietinėlę, suberkite mėsos kukulius, apiberkite kapotomis petražolėmis. Skanaus!
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital