Steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu
Steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu
Steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu
Steikas su traiškytomis bulvėmis ir česnakiniu sviestu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
Pagrindui:
2 pakeliai jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ sausai brandintą jautienos nugarinę)
80 gramų sviesto
6 skiltelės česnako
2.5 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 vienetai rozmarinų šakelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Papildomai:
500 gramų bulvių (nedidelių)
pagal skonį česnakinės druskos
pagal skonį rozmarinų šakelių
pagal poreikį alyvuogių aliejaus (apšlakstyti)
100 gramų sviesto
Blyneliams:
3 skiltelės česnako
Patiekiant:
pagal skonį marinuotų agurkų
pagal skonį rozmarinų šakelių (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Mėsos kepsnius valandą prieš kepimą išimkite iš šaldytuvo, kad sušiltų iki kambario temperatūros. Mėsos, išėmę iš pakuotės, neplaukite, tik nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais bei iš karto kepkite.
2.
Paruoškite česnakinį sviestą. Minkštą sviestą kartu su nuluptomis česnakų skiltelėmis sutrinkite elektrinėje kapoklėje su druska ir maltais pipirais į vientisą masę. Sviestą sukrėskite ant maistinės plėvelės ir gražiai susukite į tūbelę. Sviesto suktinuką dėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų.
3.
Bulves nuplaukite ir neluptas sudėkite virti į puodą su pasūdytu vandeniu. Virkite, kol taps minkštos, bet nepervirusios. Išvirusias bulves nusunkite ir palikite kiek praaušti. Bulves sudėkite ant kepimo popieriaus skardoje, kiekvieną bulvę paspauskite stiklinės dugnu ir sutraiškykite. Ant kiekvienos bulvės apibarstykite česnakines druskos ir šviežio rozmarino lapelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite kepti į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę 25 minutėms.
4.
Kepsnių kepimui geriau pasirinkite ketaus keptuvę, į ją pilkite 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir labai gerai įkaitinkite. Į keptuvę dėkite abu mėsos gabalus ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, kol mėsa apskrus. Tada kaitrą kiek primažinkite, į keptuvę dėkite sviestą, meskite neluptas patraiškytas česnako skilteles su rozmarino šakelėmis ir toliau kepkite mėsą sviesto padaže, dar po kelias minutes iš abiejų pusių. Kepamą mėsą vis palaistykite sviesto padažu. Vidutiniškai iškepusio kepsnio vidinė temperatūra turėtų būti nuo 55 iki 60 laipsnių, o pats kepimas iš viso turėtų trukti apie 8 minutes. Iškepusią mėsą palikite ant pašildytos lėkštės 5 minutėms pailsėti.
5.
Iškeptą steiką supjaustykite, apdėliokite sviesto gabalėliais ir pateikite su keptomis traiškytomis bulvėmis ir marinuotais agurkais.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital