New York Times sausainiai su šokolado gabaliukais

AUTORIUS:
Agnė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 40
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
New York Times sausainiai su šokolado gabaliukais
Autorius apie receptą: Vieną dieną grįžau iš mokyklos tiesiog trokšdama sausainių su šokolado gabaliukais. Pirmą kartą šio tipo sausainių ragavau būtent JAV - riebūs, saldūs, traškūs, bet ir Vieną dieną grįžau iš mokyklos tiesiog trokšdama sausainių su šokolado gabaliukais. Pirmą kartą šio tipo sausainių ragavau būtent JAV - riebūs, saldūs, traškūs, bet ir labai minkšti, šokoladiniai ir oi, tikrai nesinori sustoti po vieno sausainio. Jie visiškai pranoksta parduotuvėje pirktus sausainius. Šis receptas ypatingas - tam, kad galėtumėte sausainius pasigaminti, reikia viską gerai suplanuoti, nes šaldytuve jie turi praleisti 48 valandas. Taip, taip, atrodo labai ilgai ir vis kyla klausimas kam to reikia? Per šį laiką, sausieji ingredientai galutinai sugeria šlapiuosius, sviestas sustingsta, skoniai susimaišo, tešla sutvirtėja. Receptą radau Nytimes.com svetainėje, kurį kiek pakoregavau pagal savo skonį. (...daugiau) Agnė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 40
500 gramų šokolado gabaliukai ( apytikriai 70%)
480 gramų kvietinių miltų
280 gramų sviesto (kambario temperatūros)
280 gramų rudojo drėgnojo cukraus (naudojau paprastą rudąjį)
220 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis sodos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos (+ pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Viename dubenyje sumaišyti sausus ingredientus: miltus, sodą, kepimo miltelius, druską.
2.
Kitame dubenyje išplakti sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi. Kai masė pabals (po 2-3 min plakimo), palakant, po vieną įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą.
3.
Miltų mišinį po trečdalį suberti į sviesto mišinį, po kiekvieno įberimo vis pamaišyti. Kai masė taps vientisa, suberti šokolado gabaliukus (naudojau 72% šokolado plytelę, kurią paprasčiausiai susmulkinau - šis variantas pigesnis, nei šokolado gabaliukų pirkimas) ir išmaišyti.
4.
Gybti rankomis tešlos ir delnais suformuoti rutuliukus (kiekvienas turi sverti apie 30 g) ir dėti į šaldytuvą maždaug 48 val. Šio recepto ypatingumas - ilgas tešlos brandinimas, tačiau, jei neturite laiko, svarbiausia ją palaikyti bent 2 val. Kuo ilgiau laikoma, tuo sausainiai išeina skanesni, labiau "subrendę".
5.
Iškloti skardą kepimo popieriumi ir sudėti tešlos rutuliukus (palikti apie 5 cm tarpus!) apiberti druska.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-17 min. Ištraukti iš orkaitės ir palikti skardoje dar 15 min, o tada perkelti ant grotelių atvėsti.
Patarimai:
Tešlos rutuliukus galima užšaldyti. Norint kepti, nereikia jų atitirpinti, tereikia dėti ant skardos ir kepti 1 min ilgiau.
AUTORIUS: Agnė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital