Netradicinis bazilikų pesto žiemai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Netradicinis bazilikų pesto žiemai
Netradicinis bazilikų pesto žiemai
Netradicinis bazilikų pesto žiemai
Autorius apie receptą: Bazilikų pesto užšaldau ledukų formelėse, todėl žiemą turiu patogų kiekį - tiek, kiek reikia makaronų porcijai. Kedrinių pinijų riešutų aš nevalgau ir jų įsigyti vien Bazilikų pesto užšaldau ledukų formelėse, todėl žiemą turiu patogų kiekį - tiek, kiek reikia makaronų porcijai. Kedrinių pinijų riešutų aš nevalgau ir jų įsigyti vien dėl bazilikų pesto recepto, man pasirodė per daug neracionalu, todėl jas pakeičiau saulėgrąžomis. O kadangi tą padažą ruošiau žiemai ledukų pavidalu, tai sūrio dėsiu tiesiai į patiekalą. Todėl mano bazilikų pesto gal ir ne pats tikriausias, ir ne pagal tradicinį receptą, bet kadangi esmė bazilikuose, o juos aš panaudojau, tai leisiu sau vadinti tai - bazilikų pesto. (...daugiau) Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
5 saujos baziliko lapelių
150 gramų lukštentų saulėgrąžų
100 gramų aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Nuskabyti bazilikų lapelius. Naudojami tik jie, kotai ir žiedai nenaudojami.
2.
Saulėgrąžas lengvai paskrudinti sausoje keptuvėje.
3.
Į maisto smulkintuvą sudėti bazilikus, česnaką, saulėgrąžas, supilti aliejų ir sutrinti į vientisą masę.
4.
Gautą padažą pagardinti druska.
5.
Padažą sudėti į ledukų formelę, užšaldyti. Vėliau kubelius perkelti į šaldymo maišelius ar dėžutę.
Patarimai:
Bazilikų pesto panaudojimas yra labai platus (tinka visur, kur norėtumėte bazilikų skonio), bet kadangi jį išsaugau sušaldytą (ledo forma), tai naudoju, kai ruošiu karštus patiekalus. Skaniausia su makaronais. Išvirkite makaronus, uždėkite kubelį šaldyto pesto ir jam ištirpus, išmaišykite. Taip pat galima gardinti sriubas, košes, troškinius.
Pesto padažai puikiai tinka su makaronais, užsitepti ant duonelės, kaip padažas salotoms, mėsai, prie bulvyčių, žuvies, sumuštiniams. Daugiau pesto variantų, paruošimo, saugojimo ir naudojimo idėjų rasite šiame straipsnyje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital