Netikras zuikis su glazūruotomis morkytėmis

AUTORIUS:
Vile Vandenis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Netikras zuikis su morkomis
Netikras zuikis su morkomis
Netikras zuikis su morkomis
Netikras zuikis su morkomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Faršui:
1 kilogramas maltos mėsos (skaniau riebesnės)
200 mililitrų pieno
2 vienetai kiaušinių
2 riekelės batono
1 vienetas svogūnų (smulkinto)
2 skiltelės česnako (smulkintų)
2 šaukštai krakmolo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskonių mėsai
Garnyrui:
9 vienetai morkų (vidutinio dydžio)
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai svogūnų laiškų (smulkintų)
1 šaukštas cukraus
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
0.5 stiklinės vandens (+ į kepimo indą įpilti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Batono pluteles nupjaukite, o minkštimą išmirkykite piene, gerai nuspauskite.
2.
Į dubenį dėkite maltą mėsą, batoną, svogūną, česnaką, įmuškite kiaušinius, berkite prieskonius, krakmolą ir išminkykite.
3.
Drėgnomis rankomis suformuokite kepaliuko formos kepsnį.
4.
Dėkite kepsnį į kepimo indą, įpilkite vandens ir kepkite iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.
5.
Glazūruotas morkytes dariau pagal šį receptą.
6.
Morkas nuskusti ir supjaustyti ploais šiaudeliais ar griežinėliais.
7.
Įkaitinti puodą ir jame ištirpinti sviestą. Tada į puodą sudėti morkas, supilti puse stiklinės vandens ir pabarstyti cukrumi. Virti uždengtame puode ant vidutinės kaitros apie 5 - 6 minutes.
8.
Nuimti dangtį, supilti citrinų sultis ir virti dar apie 4 minutes, kol vanduo išgaruos, o morkos suminkštės. Pagardinti druska, pipirais.
9.
Zuikį dėti į pailgą lėkštę, aplink išdėliokite morkas, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų. Zuikiui padarykite iš pipirų akytes, iš lauro lapų ausytes, iš spagečių ūsus, o iš gabaliuko morkos nosytę.
AUTORIUS: Vile Vandenis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital