Nesicukruojanti braškių uogienė

AUTORIUS:
Bernadeta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Nesicukruojanti braškių uogienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kg braškių (Braškės ir žemuogės)
1,3-1,5 kg cukraus
2 g citrinų rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogas dedant į puodą apibarstyti cukrumi ir kambario temperatūroje laikyti, kol išsiskirs sultys.
Kaitinti ant silpnos ugnies atsargiai maišant, kol ištirps cukrus.
Tuomet padidinti ugnį, virti graibant putas, kol uogienė pradės tirštėti.
Baigiant virti įberti citrinų rūgštį, nuo kurios uogienė būna gražesnė ir nesicukruoja.
Karštą uogienę sukrėsti į stiklainius ir palaikyti, kol sustings paviršius.
Tuomet apdengti popieriniu skridinėliu, suvilgytu etilo arba salicilo spiritu, ir uždaryti plastmasiniais dangteliais.
Metaliniais dangteliais galima uždaryti iš karto, nelaukiant, kol uogienės paviršius sustings.
AUTORIUS: Bernadeta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Meida
2010-08-18 09:16
Šiandien virsiu obuolių košę, pabandysiu įdėti šiek tiek citrinos rūgšties (kaip čia nurodyta), gal išsilaikys ilgiau ATSAKYTI
Jolita
2010-08-17 17:19
Reikės būtinai išbandyti, nes visada susiduriu su uogienių cukravimosi problema... Gal pavyks šį būdą pritaikyti ir kitoms uogoms :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital