Nesaldus pyragas Helovynui

AUTORIUS:
Cukraus dulkės,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nesaldus pyragas Helovynui
Nesaldus pyragas Helovynui
Nesaldus pyragas Helovynui
Autorius apie receptą: Kiek iš jūsų švenčiat Helovyną? Aš pradėjau palyginus visai neseniai. Viskas užsisuko nuo vieno moliūgo išskobimo sesei prieš 4 metus ir išsivystė iki naujos tradicijos Kiek iš jūsų švenčiat Helovyną? Aš pradėjau palyginus visai neseniai. Viskas užsisuko nuo vieno moliūgo išskobimo sesei prieš 4 metus ir išsivystė iki naujos tradicijos – jaukaus šeimos pasibuvimo kartu su teminiu maistu ir įvairiais žaidimais. Manau sutiksit, kad maistas yra be galo svarbi kiekvienos šventės dalis. O, kad nebūtų nuobodu, visuomet stengiuosi stebinti naujais receptais. Šių metų žvaigždė bus šis nesaldus pyragas, kuris šiurpiai tinka Helovynui. Žinoma, įdaras visiškai priklauso nuo jūsų pasirinkimo, bet tešla yra labai svarbi šio pyrago dalis, o kad viskas pavyktų tobulai, rekomenduoju naudoti aukščiausios kokybės ekstra miltus! (...daugiau) Cukraus dulkės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Įdarui:
800 gramų kiaulienos faršo
600 gramų vištienos šlaunelių mėsos (supjaustytos 2-3cm juostelėmis)
100 gramų džiovintų abrikosų (supjaustytų mažais kubeliais)
60 mililitrų raudono vyno (arba obuolių acto)
28 gramai sviesto
15 vienetų pievagrybių (supjaustytų mažais kubeliais)
12 gabalėlių vytinto kumpio (naudojau prosciutto )
1 vienetas ropių (supjaustytos mažais kubeliais)
1 vienetas pastarnoko (supjaustyto mažais kubeliais)
1 vienetas svogūnų (didelio, smulkiai supjaustyto)
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas šalavijo (susmukintų)
1 šaukštas čiobrelių (susmulkintų)
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 vienetas lauro lapų
0.5 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio malto muskato
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
Tešlai:
570 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
210 mililitrų vandens
170 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių (tešlos aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pradėsime nuo įdaro. Keptuvę įkaitinti kartu su sviestu ir aliejumi ant vidutinės ugnies, sudėti svogūnus ir kepinti vis pamaišant apie 10-15 min.
2.
Tuomet įdėti cukrų, supilti vyną ir kepti ant mažos ugnies, kol beveik visas skystis išgaruos, o svogūnai dar labiau suminkštės apie 10 min. Pagal skonį įdėti druskos, pipirų ir atidėti į šalį.
3.
Švarią keptuvę pakaitinti su aliejumi, įdėti svogūną ir lauro lapą, kepinti apie 3-5min, kol suminkštės.
4.
Sudėti pastarnoką, ropę, grybus ir kepti dar 3 minutes.
5.
Tuomet įdėti kiaulienos faršą ir visus prieskonius, mėsą atskirti į mažus gabaliukus ir pakepti apie 5-10min, pagal skonį įberti druskos ir pipirų, o po to atidėti į šalį atvėsti.
6.
Tešlai įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių ir apačioje padėti kepimo skardą, jei iš pyrago lašėtų skystis.
7.
Pakaitinti vandenį kartu su sviestu, kol sviestas išsilydys, bet neužvirti.
8.
Sviestą supilti į miltus ir maišyti, iki kol susiformuos tešla.
9.
1/3 tešlos iškočioti ant miltais pabarstyto paviršiaus į apskritimą ir perkelti į atsegamą 22cm skersmens kepimo formą (tešla visiškai turėtų uždengti formos dugną ir kraštus).
10.
Likusią tešlą uždengti ir laikyti šiltoje vietoje.
11.
Pyrago surinkimui ant paruoštos tešlos dėti 3 prosciutto kumpio gabaliukus, tuomet pusę kiaulienos masės, po to pusę pradžioje paruoštų svogūnų, tada pusę abrikosų ir galiausiai ant viršaus dar 3 prosciutto gabaliukus.
12.
Vištieną šiek tiek pabarstyti druska, pipirais ir sudėti ant pirmo įdaro sluoksnio.
13.
Ant viršaus dėti 3 prosciutto gabaliukus, likusius abrikosus, svogūnus, supilti likusią kiaulieną ir uždėti 3 prosciutto gabaliukus.
14.
Pusę likusios tešlos iškočioti į apskritimą, uždėti ant paruošto pyrago ir gerai prispausti bei užspausti visus kraštus.
15.
Jeigu norite, iš likusios tešlos galima papuošti pyrago viršų. Pyrago viršuje padaryti kelis mažus pjūvius.
16.
Pyragą aptepti kiaušinio plakiniu ir kepti 30 minučių (jei kraštai pradės per daug skrusti, pyragą reikia uždengti aliuminine folija), po to sumažinti temperatūrą iki 160 laipsnių ir dar kepti 1-1,5val.
17.
Iškepusį pyragą palikti atvėsti kepimo formoje bent 2 valandoms, o po to išėmus iš formos laikyti neuždengtą šaldytuve per naktį.
18.
Valgyti šaltą ar pašildytą su norimais pagardais.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital