Autorius apie receptą:
Tik per atostogas pusryčiai gali būti tokie. Iš tiesų, šituos keksiukus kepiau pusryčiams vietoje blynų. Gal skamba ir keistai, bet jie nėra labai saldūs, o tiksliau nėra išvis
Tik per atostogas pusryčiai gali būti tokie. Iš tiesų, šituos keksiukus kepiau pusryčiams vietoje blynų. Gal skamba ir keistai, bet jie nėra labai saldūs, o tiksliau nėra išvis saldūs, nes čia cukraus kiekis tikrai minimalus. Keksiukai skoniu primena plikytus sausainius. Mergaitės valgė mielai kartu su uogomis. Šiuos keksiukus esu kepusi jau seniau ir ne kartą. Jų receptą pamačiau pas draugę Odetą "Samčio užrašai"/
(...daugiau)(...mažiau)Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
230 mililitrų
pieno
2 vienetai
kiaušinių
120 gramų
kvietinių miltų
1 šaukštelis
cukraus
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius lengvai išplakame šluotele, įberiame druskos ir cukraus. Suberiame miltus. Tešlą gerai išmaišome, kad neliktų jokių gumulėlių.
2.
Po truputį pilame pieną ir, palengva, plakame iki vientisos gana skystos tešlos konsistencijos.
3.
Į keksiukų formą dedame popierines formeles ir nepilnai pripildome tešlos (ne daugiau kaip 3/4 tūrio), nes tešla kepant labai pakyla - "lipa" į viršų.
4.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Vėliau temperatūrą sumažiname iki 150 C ir kepame dar 15 min.