Nepaprastas tortas

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 36)
Nepaprastas tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
3 balto biskvito lakštai 
3 rudo (kakavinio) biskvito lakštai

Bezė kremui: 
0,5 stiklinės medaus
0,5 stiklinės cukraus 
5 kiaušinių baltymai 
100 g riešutų
10 g želatinos 
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus 
0,5 arbatinio šaukštelio citrinų rūgšties
0,5 stiklinės medaus

Grietinėlės kremui:
400g grietinėlės 
3 šaukštai citrinų sulčių 
5 - 6 šaukštai cukraus
truputis citrinų rūgšties 
1 stiklinė citrininės arbatos lakštams sulaistyti

Cukraus masei:
~0,25 stiklinės cukraus (kristalinio, paparasto)
vandens 
500 g cukraus pudros
geros kokybės aliejus 
citrinos sultys
maistinė plėvelė.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Biskvitus sulaistome atšalusia citrinų arbata. Kremui medų, cukrų ir vanilinį cukrų užviriname nedideliame indelyje ir verdame maišydami šakute tol, kol šakutę pakėlus masė užpildys šakutės tarpus. Tada masę supilame į išplaktus baltymus ir plakame mikseriu, kol kremas gerai laikys formą.
Tada įdedame citrinų rūgšties, supilame susmulkintus riešutus, pusę stiklinės išbrinkintą iš ištirpintą želatiną, gerai išmaišome. Apie 15min. Laikome šaltai.
Kai kremas pradeda stingti, juo sutepame tortą.
Cukarus masei gaminti imame apie ketvirtį stiklinės cukraus ir užpilame ant jo tiek vandens, kad jį apsemtų. Kaitiname tol, kol cukrus ima tirpti. Paskui įpilame citrinos sulčių. Sirupui užvirus paverdame jį apie 3 min. (Geriau būtų nemaišyti ir nepervirti, nes po 5 min. sirupas pradės karamelizuotis). Išvirus sirupui leidžiame jam atvėsti. Rezultate bus kiek gelsvas, klampus skystis be cukraus kristalų. Želatiną išbrinkiname nedideliame kiekyje vandens. Šiek tiek pakaitiname mikrobangėje ar ant karšto vandens, kol taps vientisa masė. Svarbu, kad neliktų gumuliukų. Į želatiną supilame sirupą ir šiek tiek aliejaus. Nepilną pakuotę cukraus pudros supilame į dubenį padarome duobutę ir ten supilame skysčių mišinį. Pradedame maišyti ir maišant vis pamažu dedame cukraus pudrą. Kažkuriuo momentu masę maišyti taps sudėtinga tad reikės pradėti minkyti rankomis vis pridedant cukraus pudros. Rankos visada turi būti papudruotos cukarus pudra. Masė turi būti elastinga. Ji neturi visai nebelipti! Apvyniojame maistine plėvele ir paliekame kambario temperatūroje geriausiai 12 val., tačiau jeigu reikia galima ir mažiau arba net tuoj pat kočioti ir dengti tortą (Nuo to priklausys tvirtumas).
AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
vera
2011-04-14 11:27
o kiek zelatinos deti i cukraus mase??? ATSAKYTI
Lina
2011-01-31 18:05
o kur beze?? kaip ja paruosti? truputi nebaigtas rasyti receptas ATSAKYTI
Antanina
2011-01-05 00:53
Kur dingo grietineles kremas?? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital