Nepaprastai skanus braškių ir jogurto tortas

AUTORIUS:
Augustina Zulonė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nepaprastai skanus braškių ir jogurto tortas
Nepaprastai skanus braškių ir jogurto tortas
Nepaprastai skanus braškių ir jogurto tortas
Autorius apie receptą: Nepaprastai skanus braškių - jogurto pusriebis tortas! Gana greitas ir lengvas. Nepaprastai skanus braškių - jogurto pusriebis tortas! Gana greitas ir lengvas. Augustina Zulonė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
4 šaukštai cukraus
4 šaukštai miltų
Morengui:
4 vienetai kiaušinių baltymų
100 gramų cukraus
Kremui:
1 kilogramas jogurto, natūralaus
800 gramų braškių
200 mililitrų grietinėlės
200 gramų cukraus
100 gramų mėlynių
30 gramų želatinos
2 šaukštai mėlynių uogienės
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
300 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 šaukštai cukraus pudros
5 vienetai braškių
5 lapai mėtų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Morengui baltymus išplakame iki standžių putų, palaipsniui supilant cukrų. Tada sudedame juos į kepimo indą, padengtą kepimo popieriumi, ir kepame iki 110 C įkaitintoje orkaitėje 1 valandą. Iškeptą morengą paliekame orkaitėje nakčiai.
2.
Biskvitui trynius iki baltumo išplakame su cukrumi, tada pridedame išsijotus miltus ir lengvai įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes. Iškeptą biskvitą uždengiame rankšluosčiu ir paliekame aušti.
3.
Kremui jogurtą, cukrų ir vanilinį cukrų plakame kol ištirpsta cukraus granulės. Želatiną užpilame 100 ml. grietinėlės ir paliekame 2 minutėms išbrinkti, tada dedame ją į mikrobangų krosnelę ir pakaitiname, kad želatina ištirptų. Ištirpusią želatiną sumaišome su likusiu 100 ml. grietinėlės, kad masė nebūtų karšta ir plakant jogurto masę palaipsniui supilame želatinos masę.
4.
Grietinėlę iki standumo išplakame su cukraus pudra.
5.
Surenkame tortą: apačioje išdėliojame patinkama kompozicija iš pusiau perpjautų braškių ir į tarpelius supilame mėlynes. Ant uogų sluoksnio pilame 2/3 jogurto masės, tada vėl dengiame pusiau perpjautas braškes ir į likusią jogurto masę suberiame likusias tik smulkiau sukapotas braškes išmaišome ir supilame kaip dar vieną sluoksnį.
6.
Kai jogurto masė jau baigta ant viršaus tiesiame morengą, tuomet patepame mėlynių uogiene labai švelnų sluoksnį ir ant viršaus dedame biskvitą. Paimkite kokį sunkesnį daiktą kad truputį paslėgtumėte visą masę - tik ne per daug - ir dedame tortą į šaldytuvą 2 - 3valandoms. Kai tortas sustings, apveskite jį ir atsargiai išimkite iš formos ant viršau "užraitykite" plaktos grietinėlės masės ir papuoškite braškėmis bei mėtos lapeliais.
AUTORIUS: Augustina Zulonė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Odeta
2017-06-30 10:32
Koks įdomus.Atiduodu savo balsą už šį gaminį. ATSAKYTI
Augustina
2017-12-05 18:49
Ačiū Jums labai ♥♥♥!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital