Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas su migdoliniais trupiniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas su migdoliniais trupiniais
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas su migdoliniais trupiniais
Nematomas obuolių ir kriaušių pyragas su migdoliniais trupiniais
Autorius apie receptą: Skanus, šlapias, su traškiu migdoliniu viršumi. Šį pyragą kepu antrą kartą ir žinau, kad norėsiu ir kepsiu dar ne kartą. Man jis toks proginis, visai nepanašus į paprastus Skanus, šlapias, su traškiu migdoliniu viršumi. Šį pyragą kepu antrą kartą ir žinau, kad norėsiu ir kepsiu dar ne kartą. Man jis toks proginis, visai nepanašus į paprastus obuolių pyragus, juk ne veltui obuoliai čia „pasislėpę“. Kepti šį pyragą nėra visai sudėtinga, sunkiausia išlaukti per naktį. Jį reikia paslėpti net pačiai nuo savęs iki kito ryto. Gaminant, užtruksite apie 20 min, kepant apie 50 min, ilgiausiai užtruks laukimas, kol galėsite valgyti, bet šis pyragas to vertas. Receptą radau Ritosreceptai.lt svetainėje . (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai obuolių (kietų, pvz. "Golden delicious")
2 vienetai kriaušių
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
90 mililitrų pieno
70 gramų kvietinių miltų
70 gramų cukraus
2 šaukštai sviesto (tirpinto)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
Trupiniams:
50 gramų kvietinių miltų
50 gramų migdolų miltų (su luobelėmis)
50 gramų sviesto (šalto)
50 gramų cukraus
0.5 šaukštelio cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pabals ir patrigubės. Supilame pravėsusį tirpintą sviestą, pieną, suberiame vanilinį cukrų, druską. Masę gerai išmaišome. Įsijojame miltus su kepimo milteliais. Tešla bus skysta, neišsigąskite.
2.
Nulupame obuolius ir kriaušes, išimame sėklalizdžius ir supjaustome, kuo plonesniais gabaliukais. Geriausiai tai padarysite su mandolina tipo pjaustykle. Pjaustant vaisius, jų gabaliukus iš karto dedame į tešlą.
3.
Tešlą su vaisiais pilame į 20 cm skersmens kepimo formą.
4.
Trupiniams sumaišome cukrų, druską, migdolų miltus, cinamoną ir miltus.
5.
Šaltą sviestą burokine tarka įtarkuojame į miltų ir cukraus masę, vis padažant į miltus. Viską patriname tarp pirštų, kad susidarytų birūs trupiniai. Juos tolygiais paskirstome ant pyrago viršaus.
6.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 – 50 min.
7.
Iškeptą pyragą būtina palaikyti šaldytuve per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital