Nekeptas želė ir jogurto tortas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Nekeptas želė ir jogurto tortas
Nekeptas želė ir jogurto tortas
Nekeptas želė ir jogurto tortas
Nekeptas želė ir jogurto tortas
Autorius apie receptą: Dar vienas iš mano tinginių skrynutės receptų - tikra vasara, labai gaivus. Atrodo, kad sluoksniai trys, be pagrindo, bet iš tikrųjų ruošti reikia tik du, bet stingstant Dar vienas iš mano tinginių skrynutės receptų - tikra vasara, labai gaivus. Atrodo, kad sluoksniai trys, be pagrindo, bet iš tikrųjų ruošti reikia tik du, bet stingstant susiformuoja trys. Nu tai ar ne tinginiams skirta? Galima, žinoma, daryt ir tris atskirus, išgauti kitokį purumą rožinio sluoksnio, bet jis ir taip ganėtinai purus. Naudojau 16 cm skersmens formą. (...daugiau) Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų sausainių
55 gramai sviesto
1 sluoksnis:
300 gramų vandens (verdančio)
160 gramų uogų (naudojau šilauoges ir avietes, žr. patarimus)
100 gramų grietinėlės (bent 30% riebumo)
77 gramai želės (miško uogų skonio)
50 gramų balto šokolado
2 sluoksnis:
200 gramų graikiško jogurto
100 gramų grietinėlės
80 gramų braškių
50 gramų vandens
50 gramų balto šokolado
20 gramų cukraus
4 gramai želatinos milteliai
pagal skonį vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius susmulkinti į dubenį. Sviestą ištirpinti, supilti į dubenį su sausainių trupiniais. Išmaišyti.
2.
Torto formos dugną (naudojau 16 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, kraštus apsukti acetato juosta, sudėti trupinių masę ir paskirstyti per visą dugną, šiek tiek padengti ir kraštelius. Dėti į šaldytuvą 15 - 20 minučių.
3.
Pirmam sluoksniui į dubenį berti želę, pilti vandens, dėti šokoladą ir maišyti iki kol ištirps. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet sutrinti elektriniu plaktuvu.
4.
Uogas supjaustyti pusiau, į dubenį pilti grietinėlę ir išplakti.
5.
Į dubenį su sutrinta žele sudėti uogas, išplaktą grietinėlę ir permaišyti.
6.
Į formą ant sausainių pagrindo sudėti paruoštą masę, dėti į šaldytuvą iki kol sustings.
7.
Antram sluoksniui braškes supjaustyti mažesniais gabaliukais.
8.
Į dubenį suberti želatinos miltelius, užpilti vandeniu, palikti apie 15 minučių iki kol išbrinks. Tuomet pakaitinti iki kol ištirps, šiek tiek atvėsinti. Dėti jogurtą, braškes.
9.
Į dubenį pilti grietinėlę, šiek tiek paplakti, supilti į dubenį su želatinos mase, permaišyti.
10.
Į formą ant pirmo sluoksnio supilti paruoštą masę.
11.
Dėti į šaldytuvą iki kol sustings.
Patarimai:
Uogos Galima naudoti ir kitas mėgstamas uogas arba jų visai nenaudoti, taip pat galima uogas keisti smulkintais konservuotais vaisiais, tik juos prieš naudojant reikėtų nuvarvinti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital