Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu
Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu
Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu
Autorius apie receptą: Kadangi labai patiko šokoladinis sūrio tortas, panorau jį pasidaryti dar kartą ir šiek tiek kitokį variantą. Želė su vyšniomis suteikė tortui gaivumo ir lengvumo... Kadangi labai patiko šokoladinis sūrio tortas, panorau jį pasidaryti dar kartą ir šiek tiek kitokį variantą. Želė su vyšniomis suteikė tortui gaivumo ir lengvumo... Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
350 gramų sausainių
150 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
120 gramų grietinėlės
120 gramų cukraus
20 gramų želatinos
Viršui:
600 mililitrų konservuotų vyšnių sirupe
20 gramų želatinos
3 šaukštai vyšnių sirupo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į 26 cm. skersmens torto formą nuimamais kraštais ir, stipriai spausdami, suformuojame torto padrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.
2.
Sūrio kremui želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 minučių brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir visą masę išplakame iki vientisios. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne plakikliu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings - man po valandos jau buvo sustinges taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį.
3.
Viršui želatiną užpilame 100 ml vandens ir pastatome brinkti apie 30 minučių. Nupilame nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti apie 150-200 ml. Kadangi sirupas stipraus skonio, įpilame į jį vandens tiek, kad iš viso gautume apie 500 ml skysčio. Jei sirupas rūgštus, įberiame cukraus. Į vyšninį sirupą supilame išbrinkusią želė. Viską nuolat pamaišydami, kad ištirptų želė, pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.
4.
Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilame atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital