Nekeptas varškės tortas su uogų viršumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Nekeptas varškės tortas su uogomis
Nekeptas varškės tortas su uogomis
Nekeptas varškės tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Tikras vasariškas desertas. Juk kitaip ir būti negali. Gaivus, nereikia jo kepti, o kada ruošti, jei ne dabar, kai dar pilna uogų. Varškės tortą ruošiau su avietėmis, bet tikrai Tikras vasariškas desertas. Juk kitaip ir būti negali. Gaivus, nereikia jo kepti, o kada ruošti, jei ne dabar, kai dar pilna uogų. Varškės tortą ruošiau su avietėmis, bet tikrai čia puikiai tiktų ir kitos uogos. Paskaičius receptą gal ir atrodo, kad darbo daug, bet tikrai jis lengvai pagaminamas, tik žinoma užima šiek tiek laiko, kol sustingsta keli sluoksniai. Bet to laiko, jis tikrai vertas. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
200 gramų sausainių
100 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų varškės (pertrintos, galite naudoti kreminę varškę kepiniams)
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
100 mililitrų vandens (želatinai)
35 gramai želatinos
Viršui:
500 mililitrų uogų (aš naudojau avietes)
50 mililitrų vandens (žeatinai)
1.5 šaukšto želatinos
1 šaukštas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius susmulkiname iki trupinių. Sviestą ištirpiname. Sumaišome su sausainiais. 28 cm skersmens torto formos atsegamais šonais dugną padengiame sausainių mase ir paliekame šaldytuve porai valandų sutvirtėti.
2.
Įdarui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 10 minučių išbrinkti.
3.
Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
4.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų.
5.
Varškę sumaišome su cukrumi. Į varškės masę įmaišome grietinėlę. Plona srovele, maišant, supilame atvėsusią želatiną.
6.
Varškės masę sudedame ant sausainių pagrindo, išlyginame paviršių. Dedame į šaldytuvą stingti.
7.
Viršui želatiną užpilame vandeniu ir paliekame 10 minučių išbrinkti.
8.
Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Uogas sutriname su cukrumi. Po truputį, maišant, supilame atvėsusią želatiną.
10.
Uogų sluoksnį atsargiai supilame ant sustingusio varškės įdaro. Dedame į šaldytuvą stingti.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital