Nekeptas varškės ir kondensuoto pieno tortas su uogiene

AUTORIUS:
Sonata
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Nekeptas varškės ir kondensuoto pieno tortas su uogiene
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanus, gaivus tortukas, kurį šį kartą ruošiau su mėlynių uogiene, bet puikiai tiks ir bet kokia kita mėgstama uogiene. Ruošiau su šokoladinių sausainių pagrindu, bet Labai skanus, gaivus tortukas, kurį šį kartą ruošiau su mėlynių uogiene, bet puikiai tiks ir bet kokia kita mėgstama uogiene. Ruošiau su šokoladinių sausainių pagrindu, bet tinka ir kitokie mėgstami. (...daugiau) Sonata
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
160 gramų šokoladinių sausainių (arba kitokių mėgiamų)
80 gramų sviesto
Kremui:
500 gramų varškės 9% (geriau sausesnės)
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų mėlynių uogienės (arba kitokios uogienės)
80 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius maisto kombainu ar kočėlu maišelyje susmulkinti iki smulkių trupinių. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainiais.
2.
Sausainių masę dėti į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 20 cm skersmens). Paspaudžiant rankomis arba išorine šaukšto puse, suformuoti pagrindą. Padėti į šaldytuvą kol ruošite kremą, kad truputį sutvirtėtų.
3.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 15-20 minučių išbrinkti. Ištirpinti virš garų vonelės - indelį su želatina statyti į didesnį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad mažesnio indo dugnas neliestų vandens. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps (neužvirinkite!). Palikti atvėsti.
4.
Varškę elektriniu trintuvu sutrinti su kondensuotu pienu iki vientisos konsistencijos. Plona srovele, toliau trinant, supilti atvėsintą tirpintą želatiną. Varškės masę padalinti į dvi dalis.
5.
Šaltą grietinėlę išplakti iki standumo. Pusę grietinėlės atsargiai įmaišyti į pusę varškės kremo. Paskleisti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių. Dėti į šaldytuvą daugmaž 40-60 minučių, kad viršus apstingtų.
6.
Likusią pusę varškės kremo elektriniu trintuvu sutrinti su mėlynių uogiene. Atsargiai įmaišyti likusią plaktą grietinėlę. Kremą atsargiai paskleisti ant apstingusio balto torto sluoksnio, išlyginti paviršių.
7.
Dėti tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms (o dar geriau - nakčiai), jog sustingtų.
8.
Patiekiant tortą galima papuošti uogomis, plakta grietinėle ar kaip tik jums norisi.
Patarimai:
Torto saldumą reguliuokite pagal savo skonį - pradžioje galite įdėti pusę kondensuoto pieno, paragauti, tuomet nuspręskite, ar reikia daugiau kondensuoto pieno.
AUTORIUS: Sonata
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital