Nekeptas varškės tortas su džiovintomis slyvomis

AUTORIUS:
Ramunė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Nekeptas varškės tortas su džiovintomis slyvomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
150 g sausainių,
80 g sviesto,
500 ml grietinėlės (35 proc.),
4 trynių,
150 g cukraus (kremui),
20 g želatinos,
70 ml vandens (želatinai),
200 g džiovintų slyvų,
4 šaukštai cukraus (varškei),
400 g kreminės varškės,
1 nubrauktas šaukštas krakmolo.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Slyvas užpilame vandeniu, želatiną taip pat užpilame ir paliekame brinkti. Sausainius susmulkiname kombainu, ištirpiname sviestą, sumaišome su sausainiais ir sudedame į formą (naudojau 21 cm skersmens). Gerai paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
Kremas: 4 trynius sumaišome su 150 g cukraus ir plakame iki putų, tada pilame šaukštą krakmolo ir gerai išmaišome. Grietinėlę pilame į puodą ir kaitiname ant mažos ugnies, bet neužviriname. Kiaušinių plakinį pilame į grietinėlę, labai gerai išmaišome ir vėl dedame ant viryklės. Kaitinam ir nuolat maišom, kol kremas gausis kisieliaus tirštumo. Atidedam šonan ir imamės varškės.
Į varškę dedame 4 šaukštus cukraus ir viską gerai išmaišome. Gerai išsukame varškę ir pilame kiaušinių - grietinėlės kremą bei ištirpintą (ant nedidelės ugnies) bei pravėsintą želatiną, gerai išmaišome. Išiimame sausainių pagrindą iš šaldytuvo. Slyvas supjaustome juostelėmis ir beriame ant pagrindo. Tada pilame varškės kremą. Išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą 4-5 valandoms.
AUTORIUS: Ramunė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Toma
2017-03-23 20:48
Puikus tortas, labai labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital