Nekeptas varškės desertas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Nekeptas varškės desertas pyragas tortas
Nekeptas varškės desertas pyragas tortas
Nekeptas varškės desertas pyragas tortas
Autorius apie receptą: Puikus varškės desertas. Jį gamindama improvizavau, nes reikėjo sunaudoti žiemos atsargas. Galite daryti su bet kokia uogiene, eksperimentuokite! Puikus varškės desertas. Jį gamindama improvizavau, nes reikėjo sunaudoti žiemos atsargas. Galite daryti su bet kokia uogiene, eksperimentuokite! Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
160 gramų sausainių (naudojau Oreo, bet tinka ir kitokie)
50 gramų sviesto
Viršui:
1 kilogramas kreminės varškės
0.5 litro uogienės (naudojau naminę mėlynių, bet tinka ir kitokia)
pagal skonį cukraus
300 mililitrų vandens
20 gramų želatinos (naudojau tirpią, žr. patarimus)
Papuošimui:
šiek tiek šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sutryniau ir sumaišiau su tirpintu sviestu. Iš sausainių trupinių pailgoje silikoninėje formoje suformavau deserto pagrindą ir kraštelius. Padėjau į šaldytuvą, kol ruošiau viršų.
2.
Mėlynių sirupą nuo uogienės supiliau į varškę (jeigu mėgstate saldžiau, varškę dar pagal skonį pasaldinkite cukrumi). Likusias mėlynes sutryniau mikserio pagalba.
3.
Padaliniau varškės masę į dvi dalis. Želatiną - į tris.
4.
Tada ištirpinau vieną želatinos dalį su 100ml karšto vandens ir atvėsintą sumaišiau su varškės kremu. Supyliau ant sausainių pagrindo. Padėjau į šaldytuvą, kad sustingtų.
5.
Kai sustingo, pasiruošiau kitą sluoksnį - antrą želatinos dalį ištirpinau su 100 ml karšto vandens ir, kai atvėso, bei sumaišiau su trintomis mėlynėmis. Mėlynių sluoksnį paskleidžiau ant varškės sluoksnio. Padėjau į šaldytuvą sustingti.
6.
Kai sustingo, pasiruošiau trečią sluoksnį - likusią želatiną ištirpinau su 100ml karšto vandens ir, kai pravėso, sumaišiau su varške ir atsargiai paskleidžiau ant deserto viršaus.
7.
Padėjau į šaldytuvą visiškai sustingi.
Patarimai:
Aš naudojau Dr.Oetker želatinos miltelius, kuriuos pakanka užpilti karštu vandeniu ir jie ištirpsta. Jeigu naudosite paprastą želatiną, ją užpilkite šaltu vandeniu, palikite 15-20 minučių išbrinkti, o tada ištirpinkite virš garų vonelės.
Mano naudota uogienė nebuvo saldi, tad puikiai tiko viduriniam sluoksniui. Jeigu jūsų uogiene saldi, į šį sluoksnį spauskite šiek tiek citrinos sulčių.
Kitą kartą daryčiau galbūt daryčiau be sausainių pagrindo, nes pjaustant jie šiek tiek trupėjo.
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital