Nekeptas vaisių tortas "Kivi" su maskarpone

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 8
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Nekeptas vaisių tortas "Kivi" su maskarpone
Autorius apie receptą: Labai labai skanus ir gaivus tortas. Vaisius galima naudoti ir kitokius, tiks bet kokie mėmgami. Tinka tiek šviežūs, tiek konservuoti vaisiai. Tik jeigu gaminsite su šaldytomis Labai labai skanus ir gaivus tortas. Vaisius galima naudoti ir kitokius, tiks bet kokie mėmgami. Tinka tiek šviežūs, tiek konservuoti vaisiai. Tik jeigu gaminsite su šaldytomis uogomis, jas prieš tai atitirpinkite ir nupilkite susidariusi skystį. (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 g maskarponės sūrio
400 g plakamos grietinėlės (riebios)
30 g želatinos
2 šaukštų citrinos sulčių
130 g sviesto
6 šaukštų cukraus (arba pagal skonį)
200 g sausainių
1 skardinės konservuotų persikų (didesnės)
2 kekių vynuogių be kauliukų
1 kivi vaisiaus (papuošimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sausainius sutrupiname ir sumaišome su ištirpintu sviestu. Gauta masę supilame į torto formą (naudojau 26 cm skersmens). Formos ir dugnas, ir šonai turi nusiimti. Rankomis trupinius truputį paspaudžiame. Paliekame 1 valandai šaldytuve. Želatiną išbrinkiname su trupučiu vandens (naudojau kokius 50 ml). Tada ištirpiname ant nedidelės ugnies (jokiu būdu neužvirinti) ir atvėsiname. Maskarponės sūrį išsukame su cukrumi, citrinos sultimis ir ištirpinta bei pravėsinta želatina. Įmaišome standžiai išplaktą grietinėlę. Vieną kekę vynuogių atsidedame papuošimui, o kitą kekę bei konservuotus persikus supjaustome. Ant sausainių dedame trečdalį maskarponės kremo, tada dedame pusę supjaustytų vaisių, tada vėl trečdalį kremo, tada likusius vaisius ir likusį kremą. Tortą šaldytuve palaikyti reikėtų bent 3-4 valandas (o geriausiai per naktį), kad gerai sustingtų. Prieš tiekiant valgymui papuošiame tortą atsidėtomis vynuogėmis ir pjaustytu kiviu arba pagal kiekvieno norą :)
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Julija
2017-03-12 03:56
Kiek reikia citrinos sulciu? ATSAKYTI
Vanda
2017-03-12 21:33
Daugmaž 1-2 šaukštų, galite dedant ragauti ir žiūrėti, kada jau rūgštelės pakaks, aš taip visada darau, nes citrina citrinai nelygi ATSAKYTI
Gabriele
2017-03-08 20:46
Kokio dydzio tortine turi buti? ATSAKYTI
Lina
2017-03-09 12:47
Receptuke parašyta - 26 cm. Bet as gaminau 24 cm formoje ir buvo gerai. Be galo skanus ir gaivus tortas, aciu autorei uz recepta ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital