Nekeptas tortas su Plombyro kremu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Nekeptas tortas su Plombyro kremu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Nekeptas tortas su Plombyro kremu
Nekeptas tortas su Plombyro kremu
Nekeptas tortas su Plombyro kremu
Autorius apie receptą: Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, o kremas Šis nekeptas tortas - puikus variantas, kai norisi tikrai labai skanaus ir šventiško deserto nepraleidžiant daug laiko virtuvėje. Jis pavyksta sodraus skonio, kremiškas, o kremas skoniu kažkuo primena legendinius Plombyro ledus. Dar ir dar vienam gabalėliui šio torto atsispirti tikrai sunku! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
450 gramų sausainių (naudojau šokoladinius, tinka kakaviniai)
180 gramų sviesto
Kremui:
600 gramų grietinės, 30% riebumo
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
150 gramų cukraus
75 gramai kvietinių miltų (naudojau "Ekstra" 405D)
1 žiupsnelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
pagal skonį uogų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius susmulkinti iki trupinių. Aš smulkintau elektriniu trintuvu, bet galima ir sudėjus į maišelį gerai sutrupinti kočėlu. Trupintus sausainius sudėti į dubenį.
2.
Sviestą dėti į prikaistuvį, ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainių trupiniais. Gerai išmaišyti (turi gautis trupininė masė). Atsidėti tečdalį trupinių.
3.
Apvalios kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi (naudojau 20 cm).
4.
Paruoštą sausainių masę sudėti į dugną ir spaudžiant formuoti dugną bei apie 3 cm kraštus.
5.
Formą su paruoštu pagrindu dėti į šaldytuvą kol bus ruošiamas plikytas kremas.
6.
Į puodą berti cukrų, miltus, išmaišyti. Tuomet įmušti kiaušinius ir konditerine šluotele išmaišyti iki vientisos masės. Sukrėsti grietinę, išmaišyti.
7.
Puodą statyti ant nedidelės kaitros ir nuolat maišant užvirinti (svarbu gerai maišyti nuo dugno, patogiausia - šluotele).
8.
Kremui sutirštėjus, išjungti kaitrą. Palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
9.
Kremui atvėsus, kambario temperatūros sviestą išplakti su vaniliniu cukrumi iki purumo.
10.
Atvėsusį plikytą grietinės kremą taip pat trumpai išplakti.
11.
Grietinės kremą per kelis kartus sukrėsti į plaktą sviestą, kaskart išplakant iki vientisumo.
12.
Kremą sukrėsti ant sausainių pagrindo, tolygiai paskirstyti. Ant viršaus užberti atsidėtus sausainių trupinius.
13.
Torto formos viršų uždengti maistine plėvele. Tortą dėti į šaldytuvą bent 5-8 valandoms (arba nakčiai), kas sustingtų.
14.
Prieš patiekiant tortą galima papuošti šviežiomis uogomis.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Dalia
2023-03-23 12:22
Suintrigavo receptas. O ar grietine kaitinama nesusoka i varske? ATSAKYTI
Justina
2023-03-23 17:03
Tikrai ne, svarbiausia kaitinti ant silpnos kaitros ir nuolat maišant nuo dugno. :) Jei kremas tarsi ims šokti į gumuliukus - tokiu atveju ugnį dar labiau sumažinkite ir toliau labai intensyviai maišykite, maišant gumuliukai dažniausiai išsiskirsto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital