Nekeptas tortas su panakota

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Nekeptas tortas su panakota
Autorius apie receptą: Šį pyragą labai lengva paruošti, todėl jį tikriausiai būtų galima priskirti prie "tinginių" kategorijos, tik gal reikia skirti kiek daugiau laiko. Rekomenduoju išbandyti Šį pyragą labai lengva paruošti, todėl jį tikriausiai būtų galima priskirti prie "tinginių" kategorijos, tik gal reikia skirti kiek daugiau laiko. Rekomenduoju išbandyti tiems, kurie mėgsta lengvesnius, gaivesnius, mažiau saldžius pyragus. (...daugiau) Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Pagrindui:
330 gramų sausainių (pvz. "Gaidelis")
150 gramų sviesto
4 šaukštai aguonų (paruoštos saldžios sausos masės kepiniams)
1 sluoksnis:
500 mililitrų grietinėlės (30 proc.)
100 gramų rudojo cukraus
20 gramų želatinos
2 sluoksnis:
300 mililitrų sulčių (juodųjų serbentų, tinka nektaras)
10 gramų želatinos
Papuošimui:
1 saujelė juodųjų serbentų (šaldytų arba šviežių, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pagrindui sausainius labai smulkiai sutrupinkite.
2.
Išlydykite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais ir aguonomis.
3.
Masę sudėkite į kepimo formą (26-28 cm skersmens). Standžiai suspauskite, suformuodami neaukštus kraštelius. Dėkite į šaldytuvą.
4.
Pirmam sluoksniui puode užkaiskite grietinėlę. Suberkite cukrų, maišykite, kol jis ištirps. Išjunkite kaitrą, suberkite 20 g želatinos, maišykite, kol ji visiškai ištirps.
5.
Palikite grietinėlę atvėsti. Bet per toli nepabėkite, nes jei pradės stingti, nebegalėsite jos užpilti ant pyrago! Kai grietinėlė bus kambario temperatūros, užpilkite ant sausainių pagrindo ir dėkite atgal į šaldytuvą.
6.
Antram sluoksniui užvirkite sultis. Išjunkite kaitrą. Suberkite 10 g želatinos, maišykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinkite kaip ir grietinėlę, tuomet užpilkite ant sustingusios grietinėlės, grąžinkite į šaldytuvą.
7.
Sustingusį pyragą puoškite juodaisiais serbentais, kurie suteiks rūgštelės.
AUTORIUS: Greta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital