Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu
Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu
Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu
Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu
Nekeptas tortas su kondensuoto pieno kremu
Autorius apie receptą: Nekeptas, gaivus ir labai skanus tortas. Naudota 18 cm skersmens forma. Nekeptas, gaivus ir labai skanus tortas. Naudota 18 cm skersmens forma. Mėgėja kepėja
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
150 gramų sausainių
100 gramų saldainių (šokoladinių, naudojau "Laima", bet tinka ir kitokie)
Įdarui:
300 gramų šilauogių
250 gramų maskarponės sūrio
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinės, 30% riebumo
150 gramų grietinės (arba jogurto)
100 gramų vandens (želatinai brinkinti)
100 gramų kefyro (arba jogurto)
20 gramų želatinos milteliai (apytikriai, priklauso nuo stiprumo, reikia tiek, kad sustingdytų litrą skysčio)
Viršui:
5 gramai želatinos (arba tiek, kiek reikia 250 g skysčiui sustingdyti)
170 gramų vandens
90 gramų apelsinų sulčių (tiek svėrė iš vieno apelsino išspaustos sultys)
70 gramų abrikosų džemo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Saldainius sudėti į dubenį ir ištirpinti.
2.
Sausainius sutrupinti ir suberti į dubenį su ištirpintais saldainiais. Į torto formą sudėti paruoštą masę, išlyginti ir suspausti rankomis arba šaukštu torto pagrindą. Padėti į šaldytuvą iki kol bus paruoštas įdaras.
3.
Į puodelį įpilti vandens, suberti želatiną ir išbrinkinti.
4.
Grietinėlę išplakti iki lengvų putų, uogas nuplauti.
5.
Į dubenį supilti kondensuotą pieną, kefyrą, sudėti maskarponės sūrį, grietinę ir išplakti iki vientisos masės.
6.
Želatiną ištirpinti, įmaišyti porą šaukštų paruošto kremo, tuomet viską supilti į dubenį su kremu, išplakti.
7.
Į dubenį su kremu įmaišyti grietinėlę. Suberti uogas ir išmaišyti. Visą masę sudėti ant paruošto sausainių pagrindo ir palikti sustingti kelioms valandoms. Kai sustings, tortą galima pabadyti mediniu pagaliuku, kad ir į torto vidų pribėgtų želė, bet tai nėra būtina.
8.
Į puodelį įpilti virinto vandens, suberti želatiną, išbrinkinti, ištirpinti. Tuomet supilti apelsinų sultis, sudėti abrikosų džemą, išmaišyti ir palikti atvėsti. Atvėsus supilti ant torto ir palikti jį sustingti dar kelioms valandoms.
Patarimai:
Ingredientus galima keisti pagal šaldytuvo turinį. Pavyzdžiui, kefyro nepilti, o dėti tik grietinę arba grietinės nedėti, o pilti tik kefyrą. Galima kefyrą ir grietinę pakeisti jogurtu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital