Nekeptas sūrio tortas su persikais

AUTORIUS:
Ana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Nekeptas sūrio tortas su persikais
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Vasaros metu tokius nekeptus tortus labai mėgstu, jie visada gaivūs ir labai gardūs. O šį ir nesudėtinga paruošti. Tortuką ruošiau 20 cm skersmens torto formoje su nusegamais Vasaros metu tokius nekeptus tortus labai mėgstu, jie visada gaivūs ir labai gardūs. O šį ir nesudėtinga paruošti. Tortuką ruošiau 20 cm skersmens torto formoje su nusegamais kraštais. (...daugiau) Ana
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
200 gramų sausainių (Selga ar Gaidelio tipo)
100 gramų sviesto
Įdarui:
500 gramų maskarponės sūrio
300 gramų konservuotų persikų (apytikriai)
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 mililitrų vandens (želatinai paruošti, + šiek tiek viršui, jei reikės)
50 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukštai želatinos (kupinų)
Viršui:
150 mililitrų sirupo (nuo konservuotų persikų, apytikriai)
2 šaukšteliai želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti, atvėsinti. Sausainius sutrupinti iki stambių trupinių, suberti į dubenį, įpilti sviestą ir gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formos (patogiau naudoti su nusegamais kraštais) dugną iškloti kepimo popieriumi, sudėti sausainių ir sviesto masę. Sausainių pagrindą gerai išlyginti šaukštu vis paspaudžiant. Dėti į šaldytuvą ir laikyti iki kol paruošite kremą.
3.
Į kitą dubenėlį suberti želatiną, užpilti vandeniu ir palaukti 10 minučių iki kol išbrinks, tuomet ištirpinti virš garų vonelės ir palikti pravėsti.
4.
Į dubenį dėti maskarponę, pilti grietinėlę, suberti cukrų ir sutrinti elektriniu trintuvu. Plona srovele suupilti želatiną ir dar kartą gerai permaišyti.
5.
Persikus susmulkinti nedideliais gabaliukais.
6.
Ant paruošto sausainių pagrindo išdėlioti persikus, sudėti paruoštą kremą, išlyginti viršų. Pastatyti bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
7.
Į dubenėlį suberti želatiną, skirtą viršui, užpilti sirupu nuo konservuotų persikų. Jei skysčio mažokai, galima įpilti šiek tiek vandens. Palikti iki kol išbrinks, tuomet ištirpinti virš garų vonelės ir palikti gerokai pravėsti.
8.
Tuomet atsargiai, po kelis šaukštus ant torto viršaus užpilti pravėsusią želė. Tortą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausiai visai nakčiai, kad gerai sustingtų.
Patarimai:
Tortuką ruošiau 20 cm skersmens torto formoje su nusegamais kraštais.
AUTORIUS: Ana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital