Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu
Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu
Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu
Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu
Nekeptas sūrio tortas su baltu šokoladu
Autorius apie receptą: Puikaus skonio ir lengvai paruošiamas tortas! Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis ir šilauogėmis. Uogos suteikia tortui gaivumo, sultingumo, sulaiko Puikaus skonio ir lengvai paruošiamas tortas! Baltas šokoladas čia puikiai dera su rūgštokomis avietėmis ir šilauogėmis. Uogos suteikia tortui gaivumo, sultingumo, sulaiko šokolado saldumą. (...daugiau) Rasos virtuvės užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų balto šokolado
400 gramų kreminio sūrio (kambario temperatūros, naudojau „Philadelphia“)
250 gramų maskarponės sūrio (kambario temperatūros)
200 gramų aviečių
200 gramų šilauogių (arba mėlynių)
100 mililitrų vandens (šalto, želatinai)
20 gramų želatinos
Pagrindui:
200 gramų sausainių (naudojau "McVities Digestives", tinka ir Selgos)
100 gramų sviesto (tirpinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius smulkiai sutrinkite ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Išklokite kepimo popieriumi atsegamos torto formos (20 cm skersmens) dugną, sudėkite trupinius, tolygiai paskirstykite ir prispauskite prie dugno. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
2.
Uogas perrinkite, nuplaukite ir nusausinkite.
3.
Dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu, ištirpinkite šokoladą. Palikite kiek atvėsti maždaug 35 min. Jis turėtų būti kambario temperatūros.
4.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 20 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikite atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
5.
Kreminį sūrį ir maskarponės sūrį (abu sūriai turi būti kambario temperatūros!) išplakite elektriniu plakikliu, iki vientisos masės. Tada po truputį, nuolat maišant šaukštu, supilkite šokoladą.
6.
Į atvėsusią želatiną įpilkite 2 šaukštus sūrio-šokolado masės ir išmaišykite. Tada želatinos masę supilkite sūrio-šokolado masę ir gerai išmaišykite elektriniu plakikliu. Suberkite uogas ir su mentele atsargiai išmaišykite.
7.
Supilkite masę ant sustingusio sausainių pagrindo ir dėkite tortą į šaldytuvą stingti mažiausiai 5 val., o geriausia per naktį.
Patarimai:
Geriausia kreminį sūrį ir maskarponės sūrį naudoti kambario temperatūros.
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital