Autorius apie receptą:
Gaminant užtruksite vos 15 minučių, o tortas džiugins savo skoniu ir gaiva. Labai gardus, švelnus, o citrinos ir jų kvapas suteikia išskirtinio skonio.
Gaminant užtruksite vos 15 minučių, o tortas džiugins savo skoniu ir gaiva. Labai gardus, švelnus, o citrinos ir jų kvapas suteikia išskirtinio skonio.
Karina, Paprasta gaminti
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
260 gramų
sausainių
150 gramų
sviesto
Kremui:
600 gramų
maskarponės sūrio
2 vienetai
žaliųjų citrinų
130 gramų
balto šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sumalame iki miltų.
2.
Ištirpiname sviestą. Užpilame sausainius ir išmaišome. Jeigu norite sodresnio skonio, galite įtarkuoti citrinos žieveles. Sudedame masę į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau 24 cm skersmens) ir ranka paspausdami, suformuojame plokščią torto pagrindą.
3.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7 minutes, bet tai tikrai nebūtina. Atvėsinti.
4.
Kremui storadugniame puode pradedame tirpinti šokoladą ir iškart dedame po šaukštą sūrio. Vis maišant, sudedame visą sūrį ir maišome tol, kol šokolado ir maskarpones masė taps vientisu skystu kremu. Išspaudžiame citrinų sultis ir gerai išmaišome.
5.
Supilame ant atvėsusio sausainio pagrindo ir paliekame nakčiai šaldytuve.