Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
Nekeptas šokoladinis medaus tortas be cukraus
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
100 gramų sausainių (pilno grūdo, be cukraus)
80 gramų riešutų sviesto
Šokoladiniam kremui:
250 gramų kokosų kremo
100 gramų vandens
80 gramų juodojo šokolado
50 gramų medaus
8 gramai želatinos milteliai
Įdarui:
2 vienetai bananų
120 gramų kokosų kremo
2 vienetai kiaušinių trynių (arba 1 kiaušinio)
30 gramų medaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
5 gramai želatinos milteliai
Glajui:
30 gramų juodojo šokolado
5 gramai želatinos milteliai
30 gramų citrinų sulčių
30 gramų vandens
15 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sulaužyti nedideliais gabalėliais. Sumaišyti su riešutų sviestu. Ant kepimo popieriaus ar plėvelės suformuoti reikiamo dydžio (kad tilptų į formą, kurioje ruošite tortą) „žiedą“ ir jį užšaldyti.
2.
Šokoladiniam kremui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti.
3.
Išbrinkusią želatiną ir šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina ir šokoladu uždėti ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, pakaitinti (neužvirinkite). Įmaišyti medų bei kokosų kremą. Palaukti, kol pradės šiek tiek stingti. Tada gerai išplakti ir supilti į formą. Dėti 5 min. į šaldytuvą.
4.
Įdarui bananus, citrinos sultis ir trynius išplakti iki vientisos masės. Nuolat maišant, pakaitinti iki virimo.
5.
Nukėlus nuo kaitros, įmaišyti želatiną. Kai želatina ištirps, supilti kokosų kremą. Įmaišyti medų. Palikti atvėsti.
6.
Kai atvės, įdarą supilti ant šokoladinio kremo. Ant įdaro dėti sustingusį sausainių "žiedą", spustelėti, kad butų lygus dugnas.
7.
Palikti stingti šaldymo kameroje apie 1 val., kad šokoladinis kremas būtų labai tvirtas ir nesusigadintų išimant (jei darysite kitokioje formoje – neaktualu).
8.
Glajui želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti 10 minučių išbrinkti.
9.
Išbrinkusią želatiną ir šokoladą ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina ir šokoladu uždėti ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, pakaitinti (neužvirinkite). Įmaišyti medų ir citrinų sultis. Palikti, kol pradės stingti.
10.
Sustingusį tortą išimti iš formos.
11.
Kai glajus pradės stingti, apipilti torto viršų.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital