Nekeptas Snickers tortas

AUTORIUS:
Amir Rima
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 22)
Nekeptas Snickers tortas
Nekeptas Snickers tortas
Nekeptas Snickers tortas
Nekeptas Snickers tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
360 gramų šokoladinių sausainių (2 pakelių "Selgos")
100 gramų sviesto (tirpinto)
Karameliniam kremui:
270 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
140 gramų sūdytų žemės riešutų (kepintų)
100 gramų sviesto (minkšto)
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (naudojau "Farm Milk")
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų snickers šokoladas (arba Snickers saldainių)
150 gramų cukraus
60 mililitrų vandens
20 gramų želatinos
8 gramai vanilinio cukraus
Glajui:
100 gramų pieniško šokolado
1 šaukštas grietinėlės (apytikriai)
Papuošimui:
130 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
50 gramų sviesto
30 gramų sūdytų žemės riešutų (kepintų)
pagal poreikį snickers šokoladas (arba Snickers saldainių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pagrindui sausainius susmulkiname iki trupinių, sumaišome su sviestu.
2.
Formos, atsagamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Sausainių mase padengiame formos dugną, šaukštu paspaudžiame, išlyginame. Paliekame šaldytuve sustingti apie 1 val.
3.
Karameliniam kremui susmulkiname riešutus.
4.
Karamelizuotą kondensuotą pieną sumaišome su minkštu sviestu, suberiame susmulkintus riešutus. Atsargiai užtepame ant sausainių pagrindo ir vėl į šaldytuvą.
5.
Kremui želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
6.
Supjaustome šokoladukus.
7.
Elektriniu plakikliu išplakame šaltą grietinėlę iki minkštų putų.
8.
Kitame dubenyje išplakame kreminę varškę su cukrumi, vaniliniu cukrumi. Nuolat maišydami, maža srovele supilame atvėsusią želatiną. Gerai išmaišome. Suberiame supjaustytus šokoladukus, išmaišome. Atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.
9.
Gautą kremą tolygiai paskirstome ant jau esančių dviejų sluoksnių ir vėl į šaldytuvą stingti bent 4 valandoms.
10.
Glajui garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpiname šokoladą su šaukštu grietinėles. Paliekame pravėsti.
11.
Aptepame sustingusio torto viršų. Leidžiame apdžiūti.
12.
Papuošimui karamelizuotą kondensuotą pieną išplakame su sviestu. Konditeriniu maišu ant torto formuojame papuošimus. Papuošiame ir riešutais, šokoladukų gabaliukais.
AUTORIUS: Amir Rima
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital