Nekeptas sausainių tortas su varškės kremu ir uogomis

AUTORIUS:
Birutė Bui
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nekeptas sausainių tortas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
540 gramų sausainių (3 pakelių)
500 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai sviesto
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai kakavos
Įdarui:
500 gramų varškės
397 gramai kondensuoto pieno, saldinto (1 skardinės)
200 gramų grietinės, 30% riebumo
140 mililitrų pieno (šalto)
3 šaukštai želatinos
pagal skonį uogų (arba vaisių)
Viršui:
0.5 litro vandens (karšto)
154 gramai apelsinų želė (2 pakelių)
2 saujos uogų (arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius sulaužyti smulkiais gabalėliais.
2.
Nedideliame puode ištirpinti sviestą, sudėti cukrų ir grietinę, berti kakavą. Visą masę, pamaišant, pakaitinti kelias minutes ir užpilti ant sulaužytų sausainių.
3.
Gerai išmaišyti, dėti į atsegamą torto formą, suformuoti pagrindą, gerai paspausti, padėti šaltai kelioms valandoms.
4.
Įdarui želatiną užpilti pienu ir palikti 10 - 15 minučių išbrinkti.
5.
Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su išbrinkusia želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti iki kambario temperatūros.
6.
Varškę, kondensuotą pieną, grietinę sumaišyti iki vientisos masės. Atvėsintą želatiną plona srovele, maišant, supilti į varškės masę. Suberti uogas, sumaišyti.
7.
Įdarą sudėti ant sausainių pagrindo, išlyginti paviršių ir vėl padėti į šaldytuvą kelioms valandoms.
8.
Viršui apelsinų skonio želė miltelius užpilti 500 ml karšto vandens, maišyti, kol ištirps. Palikti atvėsti.
9.
Ant sustingusio torto išdėlioti uogas ir atsargiai, po kelis šaukštus užpilti atvėsusią želė.
10.
Palikti šaldytuve, kad visiškai sustingtų.
AUTORIUS: Birutė Bui
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital