Nekeptas sausainių tortas su chalva

AUTORIUS:
Gintarė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas sausainių tortas su chalva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
200 g  chalvos, vanilės skonio
500 ml  grietinės, tirštos
2 pakelių (po 180 g) sausainių, vanilės ar sutirštinto pieno skonio 
6 - 8 šaukštų  uogienės, rūgštesnės (tinka ir šviežios trintos uogos)
1 pakelio (180 g) sausainių, šokoladinių 
Braškių, papuošimui
PARUOŠIMO BŪDAS:

Chalvą sutrupinkite, sumaišykite su grietine ir išplakite elektriniu plakikliu. Dėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą, kad skystoka masė šiek tiek pastingtų.
Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, po to dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-ą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite).
Peiliu aplyginkite torto šonus, uždenkite maistine plėvele ir kiškite į šaldytuvą. Laikykite per naktį.
Prieš patiekdani gardėsio viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis.

AUTORIUS: Gintarė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Eva
2020-10-07 22:28
Sveiki. Gal tinka Graikiškas jogurtas? ATSAKYTI
Judita
2023-10-10 16:50
Tinka, tik reikėtų tvirtesnio, ne to lieso ir skysto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital