Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė
Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė
Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė
Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė
Nekeptas sausainių pyragas su braškių želė
Autorius apie receptą: Labai gardus, kvapnus pyragas, kurio nereikia kepti. Šį pyragą drąsiai galima vadinti tortu. Rezultatas vertas pastangų. Labai gardus, kvapnus pyragas, kurio nereikia kepti. Šį pyragą drąsiai galima vadinti tortu. Rezultatas vertas pastangų. Ritos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
360 gramų sausainių
180 gramų šokoladinių sausainių
pagal poreikį šokoladinių sausainių (trupinių, pabarstymui)
Karameliniam kremui:
200 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno (0.5 skardinės)
pagal skonį citrinų sulčių
Želė sluoksniui:
500 mililitrų braškių (trintų, su cukrumi)
1.5 šaukšto želatinos
Sviestiniam kremui:
2 stiklinės pieno (šalto)
100 gramų sviesto (supjaustyto gabaliukais)
2 vienetai kiaušinių trynių
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai kvietinių miltų
pagal skonį vanilės ekstrakto
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės
1 šaukštelis želatinos
pagal poreikį cukraus
pagal skonį citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želei želatiną užpilame 4 šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti 15 min. Ištirpiname garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
2.
Pravėsusią želatiną silpna srovele pilame į braškių masę ir išmaišome.
3.
Pasirenkame indą į kurį sluoksniuosime pyragą. Naudojau indą 26x21 cm dydžio. Indą išklojame maistine plėvele ir supilame braškių masę. Dedame į šaldytuvą gerai sustingti. Geriausiai tai daryti iš vakaro.
4.
Sviestiniam kremui trynius išplakame su cukrumi.
5.
Pusę stiklinės šalto pieno sumaišome su miltais.
6.
Likusį pieną užviriname ir sudedame gabaliukais smulkintą sviestą. Sumaišome su miltų ir trynių mase, vanilės ekstraktu. Dar kartą užviriname ir kaitiname, kol masė sutirštės. Jeigu atsiras gumuliukų, galite pasinaudoti elektriniu trintuvu. Kremą atvėsinti.
7.
Grietinėles kremui 1 šaukšteli želatinos užpilame keliais šaukštais vandens ir paliekame išbrinkti 15 min. Ištirpiname garų vonelėje - indelį su želatina statyti ant didesnio puodo su nedideliu kiekiu vandens ir kaitinti, kol želatina ištirps, neužvirinti! Atvėsinti.
8.
Šaltą grietinėlę plakame su cukrumi ir citrinos sultimis. Palakant, pilame atvėsintą želatiną ir dar truputį paplakame, kol masė gerai susijungs su želatina. Dedame į šaldytuvą, kad kažkiek apstingtų, bet nesustingtų visiškai.
9.
Karameliniam kremui karamelizuotą kondensuotą pieną išsukame su citrinos sultimis.
10.
Viską pasiruošę galime pradėti sluoksniuoti pyragą. Iš indo kuriame išimame braškių žele ir išleliojame vieną sluoksnį šokoladinių sausainių. Tepame karamelinio kremo sluoksnį. Sudedame 180 g sausainių sluoksnį ir tepame puse virto kremo. Klojame lakštą braškių žele, tepame likusiu virtu kremu. Sudedame likusių sausainių sluoksnį. Tepame grietinėlės kremo sluoksnį. Viršų barstome šokoladinių sausainių trupiniais arba kitais jūsų pasirinktais pabarstukais.
11.
Paruoštą pyragą dedame į šaldytuvą sustingti. Geriausiai laikyti per naktį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital