Nekeptas rikotos sūrio tortas su persikais (arba nektarinais)

AUTORIUS:
Nijolė Stapels
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 50)
Nekeptas rikotos sūrio tortas su persikais (arba nektarinais)
Autorius apie receptą: Labai skanus ir gaivus! Labai skanus ir gaivus! Nijolė Stapels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų biskvitinių pirštelių
250 gramų rikotos sūrio
250 gramų persikų sulčių (arba nektarinų)
150 gramų grietinėlė, 36% riebumo
2 vienetai persikų (arba nektarinų)
2 vienetai nektarinų
70 gramų cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į dubenį pilti grietinėlę, išplakti.
2.
Į kitą dubenį dėti rikotos sūrį, berti cukraus purą, išplakti iki vientisos masės. Rikotos masę atsargiai įmaišyti į išplaktą grietinėlę, dėti į šaldytuvą.
3.
Nulupti nektarinų odelę ir susipjaustyti kubeliais.
4.
Apvalią konditerinę formą arba nuo torto formos nusegtą kraštą (naudojau 18 cm skersmens) padėti tiesiai ant serviravimo padėklo.
5.
Suskaičiuoti, kiek reikės biskvitinių pirštelių, kad pavyktų išdėlioti aplink visą apvalios formos vidinį kraštą. Tuomet visiems sausainiams nupjauti po 1 cm kraštelio, taip galės gerai stovėti ir nebus per daug ilgi.
6.
Nupjautus pirštelius trumpai, vos porą sekundžių, suvilgyti persikų sultyse ir išdėlioti juos stačiai vienas šalia kito aplink apskritimą iš vidaus.
7.
Dugną išdėlioti taip pat su suvilgytais piršteliais, stengtis palikti kiek įmanoma mažiau tuščios vietos. Jei reikia, sausainius galima papjaustyti, kad padengtu tarpelius.
8.
Paruoštą pagrindą aptepti pusę kiekio rikotos kremo, ant jo užberti pusę nektarinų kubelių.
9.
Vėl daryti naują pirštelių sluoksnį - sudėlioti pamirkytus persikų sultyse biskvitinius pirštelius, ant jų užberti likusius nektarinų kubelius ir ant viršaus užtepti likusį rikotos kremą.
10.
Torto viršų papuošti nektarinų griežinėliais. Tortą dėti į šaldytuvą.
11.
Išėmus iš šaldytuvo, aštriu peiliu apipjauti torto kraštus, atsegti kepimo formą ir nuimti formą.
AUTORIUS: Nijolė Stapels
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital